Kirkebenkene modifiseres

HÅNDKRAFT: Leiv Jørg Borgen vipper opp benken slik at Finn Dahlgren kommer til med sagen.

HÅNDKRAFT: Leiv Jørg Borgen vipper opp benken slik at Finn Dahlgren kommer til med sagen.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Nye varmeovner skal på plass i Svelvik kirke, før de kan monteres må de gamle benker modifiseres, en jobb Svelvik rotary har tatt på seg.

DEL

Kirkens benker har sørget for at kirkegjengerne har hatt et sted å sette ned baken i mange år. Deler av det elektriske systemet er vel på alder med benkene og skal skiftes ut. Samtidig skal nye varmeelementer monteres under benkene. Av den grunn måtte håndsagen tas fram. Torsdag i forrige uke begynte medlemmene i Svelvik Rotary jobben med å modifisere kirkebenkene. Det vil si at det gamle fotbrettet under benkene må sages av, for å gi plass til det nye varmesystemet.
- Da min kone sto til konfirmasjon i 1952, var hun med på å dekorere utskjæringene i benkene med bladgull, erindrer Magne Storli mens de jobber.
Så monterer de inn de nye ovner, og gjør det klart sånn at elektrikeren kan komme å koble det til.
Etter den jobben er unnagjort, bærer det opp i orgelrommet for medlemmene i Rotary. Rommet trenger sårt en oppussing, før det nye kirkeorgelet skal monteres. Dette gjør Rotary på dugnad for Svelvik kirke.

IKKE GODKJENT

Etter en kontroll ved elanlegget i Svelvik kirke i mai 2010, ble det avdekket store mangler ved det elektriske. Kirken har siden hatt dispensasjon for å få lov til å holde åpent. Et overslag over reparasjonskostnadene blir på en million kroner ifølge kirkeverge Bodil Haukaråsen

Artikkeltags