Gå til sidens hovedinnhold

Lisette Askø kommer ut med ny bok

Artikkelen er over 7 år gammel

"Skygge" er Lisette Askøs tredje roman, og har så langt høstet strålende tilbakemeldinger, både fra lesere og fra flere forlag!

Boken handler om Layla, som har havnet i en skyggetilværelse som hun vil ut av. Hun blir tvunget til å gjøre ting hun ikke liker, og hver eneste dag føles som et helvete. Hennes største ønske er å komme seg vekk. Vekk fra svette, pustende menn og vekk fra sin egen mor... Sammen med Erja planlegger hun noe kan få fatale følger. Men for hvem?
Boken var ment som ungdomssbok, men de som har lest den sier den passer fint for voksne også.

Den førsteungdomsromanen, "Synnes puslespill", ble kåret til en av de ti beste ungdomsbøkene i 2012, og den andre, "Tyrann" fikk samme tittel i 2013. "Synnes puslespill" var i tillegg med i TxTs Lestelystaksjon i 2012. Her ble et lengre utdrag av boken trykket opp i 135.000 eksemplarer, og delt ut til alle ungdomsskole-elever i hele Norge. Utdraget ble også laget som lydbok, lest inn av Kjersti Borchgrevink Maagerø (Leseren av "Fifty Shades of Grey" på norsk)

Lisette Askø har bakgrunn fra teater, med utdannelse i Drama og pedagogikk, fra høyskole. Hun har lang erfaring både som skuespiller, instruktør og i det siste også produsent. Hun har jobbet med skuespillere som Mikkel Gaup, Kash King, Renate Reinsve og Lene Kongsvik Johansen. Hun har også fått veiledning av selveste Toralv Maurstad som instruktør. De siste årene har det vært flere teaterstykker som hun har skrevet selv, og den første ungdomsromanen er basert på en av hennes egne teaterstykker.
Lisette Askø er nå i gang med å jobbe med en barnebok i et ganske ferskt forlag, Prego Mobile, sammen med blant annet Svein Østvik.

Kommentarer til denne saken