Marit Wiklund fikk årets Kulturpris

ÅRETS KULTURPRISVINNER ble Marit Wiklund.

ÅRETS KULTURPRISVINNER ble Marit Wiklund.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

- Årets kulturpris tildeles en person som på en utmerket måte kombinerer sitt virke som anerkjent kunstner med et lokalt engasjement på sitt område, røpet leder av Omsorg og oppvekstutvalget, Jostein Birkeland, før han til syvende og sist røpet navnet; kunstneren Marit Wiklund.

DEL

Det var reine „fugleberget“, amfiet ved Dampskibsbrygga, under åprningen av de 53. Svelvikdagene, med masse folk på plass. Og selv om åpningen i seg selv er grunn god nok til at man gjerne vil ha med seg dette innslaget, er nok den årlige tildelingen av Svelvik kommunes kulturpris, selve hovedattraksjonen.

MEN FØRST ÅPNING
Det var Agnes Gombos, leder i Svelvik Musikkorps som startet, full av den „offisielle åpningen“ ved ordfører Jonn Gunnar Lislelid.

Først etter disse innslagene fikk leder i Omsorg og oppvekstyutvalget, Jostein Birkeland ordet, og kunne etterhvert røpe hvem som fikk åretsd pris; Marit Wiklund.

SVÆRT RØRT
Og det var nesten som hun tok til tårene, Marit Wiklund, da hun mottok først diplomet, dernest den vakre skålen - som til sammen utgjør Kulturprisen.

Mer om vinneren, Marit Wiklund og kulturprisbegrunnelsen i papiravisen og i vår e-avis på torsdag.Artikkeltags