Det er femte gang valgfagene Sal og Scene og Design og Redesign begeistrer svelvikingene med musikal når våren kommer. De siste to årene har 9. og 10. trinn satt opp Grease, men i år skal de fremføre en musikal deres egne foreldre gjerne husker fra de var unge.

– Det er gøy å stå på scenen, og det hjelper med å komme over sceneskrekken når det er et så godt miljø her, sier Isabelle Williksen, som spiller Elsa Schrader.

Hun gikk på audition sammen med Sarah Emilie Herheim Paulsen, som deler rollen som Maria med Andrine Rusti Lersbryggen.

– Det var skummelt å gå på audition, men Isabelle hjalp meg med å komme gjennom den, sier Sarah.

Trym Palmesen og Andrine dro også på audition sammen. Trym har tidligere spilt i Den Gode Hensigt, og har fått smaken på å vise seg frem. Selv om det kanskje ikke blir teater.

– Jeg kunne tenke meg å drive med TV, sier Trym.

 

Teknisk sjef Håkon Aase Kristiansen var med på oppsetningen av Grease i fjor. Det er han og Henrik Andreas Skovgaard Larsen som skal påse at skuespillerne har lyd i mikrofonene, og rett lys til rett tid.

– Før en forestilling har jeg alltid skyhøy puls, og tenker et øyeblikk at dette ikke kommer til å gå, men det går alltid bra.

Skovgaard er også fornøyd med valgfaget.

– Det er gøy å se at ting faller på plass for hver øvelse. Dessuten er jeg mer en mekaniker-type, så dette er mer interessant enn å sy klær.

 

Kjersti Karlsen har ledet valgfaget de siste fem årene, og har de siste fire hatt med seg lærer Nicolai Holt.

– Det er fint å se at noen innesluttede blomster utvikler seg på scenen, og at det ikke kun er de utadvente som velger faget.