Gå til sidens hovedinnhold

En bjørn som ønsker seg englevinger skal hjelpe Anne å fortelle julebudskapet

Artikkelen er over 2 år gammel

De ansatte ved Svelvik menighet ønsker ikke at barn og voksne skal måtte reise ut av Svelvik for å dra på juleforestilling. Derfor har de fått figurteaterforestillingen «Noen daler ned i skjul» til byen.

12. desember kommer skuespiller Anne Helgesen til Svelvik kirke for å sette opp den humoristiske og eventyrlige juleforestillingen «Noen daler med i skjul», fra Kattas figurteater.

Juleforestillingen har blitt en klassiker på Kattas repertoar, og spilles på 15. året. Dog for første gang i Svelvik.

«Noen daler ned i skjul» handler om bjørnen Obstfelder som ønsker seg englevinger til jul, og om hans beste venn, tanta til Beate, som har gått seg vill blant alle julegledene. Sammen med publikum reiser de til Betlehem. Julepakkene forvandles til hus i den lille byen, og de finner stallen med Maria og Josef. Maria føder et bittelite Jesus-barn og englene synger om fred på jord. Obstefelder får sine etterlengtede englevinger i julegave og flyr så høyt at han og tanta til Beate finner veien hjem igjen.

– Selv om barn i dag vokser opp med mye kul og spennende teknologi opplever vi at figurteaterets enkle virkemidler er svært effektfult og gir en opplevelse og nærhet mellom publikum og utdøver som fenger barna og levendliggjør fantasien deres på en helt spesiell måte, skriver Anne Helgesen i Kattas figurteater.

Svelvik menighet håper at denne forestillingen kan være et godt førjulstilbud til alle i Svelvik.

– Det er viktig for oss at også de som ikke har mulighet til å reise ut av byen kan få oppleve julebudskapet gjennom en ordentlig juleforestilling. Dette er en kveld for hele familien, og vi håper mange har lyst til å ta et avbrekk i førjulsstresset, sier kapellan Andreas Nornes.

Anne Helgesen

Anne Helgesen er en norsk forfatter, dramatiker og figurteaterspiller.

Hun har arbeidet profesjonelt med teater siden 1985, først i Bodø, Nordland og siden 1999 i Tønsberg, og leder nå Kattas Figurteater Ensemble AS. Hun har både skrevet og satt opp flere figurteaterstykker, særlig dukketeater for barn. Hun underviser i teatervitenskap ved universiteter og høgskoler og har skrevet barnebøker, dramatikk og figurteaterfaglige artikler og bøker. I 2003 tok hun doktorgraden innen figurteater som den første i Norden. Hun mottok i 2005 Tyrihansprisen for sin innsats for den norske figurteaterkunsten. Fra 2015 er hun statsstipendiat. Anne Helgesen bor og arbeider i Tønsberg. Mens hun var bosatt i Bodø var hun blant annet var med på barne-TV serien om Pelle Politibil.

 

Kommentarer til denne saken