Gå til sidens hovedinnhold

Et av Norges aller største liveband kommer til Svelvikdagene

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er den 58. gangen Svelvikdagene arrangeres, og i år har arrangørene musikalske navn for hver smak på lista.

Det hele braker løs fredag 10. august med Kampen om Svelvikstrømmen, der Svelviks A-lag møter Huringen på Solbakken. For første gang på mange mange år møtes naboene på hver sin side av Strømmen til seriekamp. Etter kampen trekker folk ned til Dampskipskaia, der bandet Big Wheels skal varme opp for Staysman & Lazz. Big Wheels spiller låter av John Mayer, Jonny Lang, Travis Tritt, Blackberry Smoke, Garth Brooks, Rascal Flatts, Lynyrd Skynyrd, Ken Mellons og Eagles, for å nevne noe.

Staysmann & Lazz var i 2015 en av de aller mest streamede artister – sammen med store navn som DJ Broiler, Nico & Vinz og Adelén. Singlene «Kaptein Morgan», «Frk Moet», «Brun og Blid» og «Se så Glad Nissen er», har alle flere millioner streams. Sistnevnte var helt oppe på 6. plass på VG-lista. Duoen fra Fredrikstad slapp sitt første album våren 2014; «Helt sykt store hits». Staysmann og Lazz, med Stian Thorbjørnsen i spissen, spiller utsolgte konserter i alle kriker og kroker av landet.

Lørdag morgen starter med markedsgate fra det gamle bankbygget og til Juvesenteret. Storgaten vil være fylt med utstillere, samt ansiktsmalere og mingleklovn.

På den store, åpne plassen ved Rema 1000 blir det barnetivoli. Som vanlig kommer ordføreren til Svelvikdagene for å dele ut Idrettsprisen og Kulturprisen fra scenen på Dampskipskaia. Når prisene er utdelt kan barna kose seg med familieforestilling med de lokale Heksagon og Boboz. «Heksagon og Elvis» hadde sin premiere på Svelvikdagene i 1999. Siden den gang har Heksagon vært Norge rundt. Det er spilt mer enn 2000 forestillinger, de fleste i skoler og på bibliotek, men Heksagon har også gjestet arenaer som Kongsberg Jazzfestival, MoldeJazz, Nattjazz Bergen, Varangerfestivalen og Operan i Oslo!

Høydaren av gratisopplegget lørdag ettermiddag er konsert med Gutta Fra Bjelleklang, to av originalbesetningen fra Bjelleklang, som spiller på hovedscenen. Dette arrangementet vil være åpent for alle. I en pressemelding skrives det «Tanken med konseptet Gutta Fra Bjelleklang er å skape god stemning med kjente og kjære låter. Repertoaret vil i hovedsak være kjente norske og skandinaviske sanger som publikum kjenner fra tidligere. Det kan meget vel være at en eller kanskje til og med flere av slagerne fra Bjelleklang er blant låtene som allsynges».

Hovedattraksjonen for Svelvikdagene er konsert med Postgirobygget lørdag kveld. Postgirobygget hadde 20-årsjubileum i 2016, de har gitt ut 9 album og holdt cirka 1.000 konserter.

Etter at de er ferdig kommer Bryan Adams Tribute fra Danmark.

– De var her for et par år siden, og vi gleder oss til det gjensynet. Det er omtrent som å høre og se Bryan Adams, sier Johnny Høydahl, leder av komiteen for Svelvikdagene.

Det er Svelvik musikkorps som i samarbeid med Dreggen Kro og Vertshus arrangerer Svelvikdagene. Høydahl forteller at han er fornøyd med kombinasjonen av underholdning.

– Jeg tror Staysman & Lazz vil skape mye liv og røre. Staysman har møtt fulle hus hvor hen han har opprådt siden han deltok i Farmen. Og hva er vel en sommer uten Postgirobygget? I tillegg tror jeg publikum kommer til å bli veldig overrasket over Bryan Adams sitt hittilbud.

Kommentarer til denne saken