Det hele braker løs fredag 10. august med en dobbelfotballkamp på Solbakken, der våre to seniorlag kjemper mot henholdsvis Huringen og Sande SK. B-laget kickstarter for første gang Svelvikdagene med kampen mot Sande SK klokken 17.00, før A-laget møter Huringen 19.00 for å kjempe om Svelvikstrømmen.

Etter kampen trekker folk ned til Dampskipskaia, der bandet Big Wheels skal varme opp for Staysman & Lazz på hovedscenen. Her kan de over 18 år bli med på festen. Big Wheels spiller kjente coverlåter av John Mayer, Jonny Lang, Travis Tritt, Blackberry Smoke, Garth Brooks, Rascal Flatts, Lynyrd Skynyrd, Ken Mellons og Eagles, for å nevne noe.

Staysmann & Lazz var i 2015 en av de aller mest streamede artister – sammen med store navn som DJ Broiler, Nico & Vinz og Adelén. Singlene «Kaptein Morgan», «Frk Moet», «Brun og Blid» og «Se så Glad Nissen er», har alle flere millioner streams. Sistnevnte var helt oppe på 6. plass på VG-lista. Duoen fra Fredrikstad slapp sitt første album våren 2014; «Helt sykt store hits». Staysmann og Lazz, med Stian Thorbjørnsen i spissen, spiller utsolgte konserter i alle kriker og kroker av landet.

Tivoli fra torsdag

Lørdag morgen starter med markedsgate fra 10.00 fra det gamle bankbygget og til Juvesenteret. Storgaten vil være fylt med utstillere, samt ansiktsmalere og mingleklovn.

På parkeringen ved Rema 10.00 blir det barnetivoli, som åpner allerede torsdag. Som vanlig kommer ordføreren til Svelvikdagene for å dele ut Idrettsprisen og Kulturprisen fra scenen på Dampskipskaia. Dette vil foregå klokken 12.00 fra hovedscenen. Når prisene er delt ut kan barna kose seg med familieforestilling med de lokale Heksagon og Boboz. «Heksagon og Elvis» hadde sin premiere på Svelvikdagene i 1999. Siden den gang har Heksagon vært Norge rundt. Det er spilt mer enn 2000 forestillinger, de fleste i skoler og på bibliotek, men Heksagon har også gjestet arenaer som Kongsberg Jazzfestival, MoldeJazz, Nattjazz Bergen, Varangerfestivalen og Operan i Oslo!

De som ønsker noe med mer sving i kan ta turen til Svelvik kirke 12.30, der det vil være en konsert med Bourbon Street Jazzband og vår lokale Cecilie Schilling.

Klokken 13.20 skal Svelvikdagenes arrangør Svelvik musikkorps holde en konsert på hovedscenen.

Gratiskonsert

Høydaren av gratisopplegget lørdag ettermiddag er konsert med Gutta Fra Bjelleklang, to av originalbesetningen fra Bjelleklang, som spiller på hovedscenen 14.00. Dette arrangementet vil være åpent for alle. I en pressemelding skrives det «Tanken med konseptet Gutta Fra Bjelleklang er å skape god stemning med kjente og kjære låter. Repertoaret vil i hovedsak være kjente norske og skandinaviske sanger som publikum kjenner fra tidligere. Det kan meget vel være at en eller kanskje til og med flere av slagerne fra Bjelleklang er blant låtene som allsynges».

Norges beste liveband?

Hovedattraksjonen for Svelvikdagene er konsert med Postgirobygget lørdag kveld. Dørene åpnes til festen i Kirkeparken 19.00, for de som er over 18 år. Postgirobygget hadde 20-årsjubileum i 2016, de har gitt ut 9 album og holdt cirka 1.000 konserter.

Etter at de er ferdig kommer Bryan Adams Tribute fra Danmark, samt Joker Disco, som sørger for feststemning før og etter konsertene.

– Bryan Adams Tribute var her for et par år siden, og vi gleder oss til det gjensynet. Det er omtrent som å høre og se Bryan Adams, sier Johnny Høydahl, leder av komiteen for Svelvikdagene.

Det er Svelvik musikkorps som i samarbeid med Dreggen Kro og Vertshus arrangerer Svelvikdagene. Høydahl forteller at han er fornøyd med kombinasjonen av underholdning.

– Jeg tror Staysman & Lazz vil skape mye liv og røre. Staysman har møtt fulle hus hvor hen han har opprådt siden han deltok i Farmen. Og hva er vel en sommer uten Postgirobygget? I tillegg tror jeg publikum kommer til å bli veldig overrasket over Bryan Adams sitt hittilbud.

Det blir også satt opp flere ferje- og nattbussavganger i forbindelse med Svelvikdagene.