Gå til sidens hovedinnhold

Vår plass i samfunnet

Artikkelen er over 5 år gammel
Leder i Svelviksposten 23. juni

Vi støtter den næringsvirksomhet du driver, vi støtter det foreningslivet som du interesserer deg for. Støtter du på din side, lokalavisen din?

Gjennom de siste par årene har norsk presse opplevet en - nær sagt - utrolig - reduksjon i inntekter. Det dreier seg først og fremst om annonsekroner. Et kutt på nær 20 prosent årlig. Samtidig opplever vi at vår nye satsing- nettavisen, også får kjenne at pengere sitter lenger inne enn tidligere. Men alternativet, hva kan det være?

Lokalavisen gir deg lokalnytt, ikke bare i papirutgaven hver torsdag, men også i nettutgaven - daglig. Dette er ikke gratis! Journalister skal ha sin lønn, likeledes systemoperatører og leverandører av programvare. Jeg tror faktisk ikke noen gang at vi vil komme i en situasjon der Svelviksposten alene kan leve av en nettutgave. «Papir» må fortsatt til i overskuelig framtid, skal vi overleve.

Da er spørsmålet rett og slett så enkelt; vil du betale for å bli oppdatert, daglig på nett og ukentlig på papir? Selvsagt vil dette koste, og det koster mye, ikke minst trykk og distribusjon. Men vi er likevel helt avhengige av disse leveransene fortsatt, om «lokalavisen», det være seg på papir eller nett, skal evne å overleve.

Eller sagt på den annen måte, vi trenger dere, lesere som fortsatt vil ha en papir i handa hver torsdag, som fortsatt vil ha en nettside å gå til hver dag. Men vi trenger dere - snart!

Ha en fortreffelig torsdag og tilstundende helg!

Kommentarer til denne saken