Gå til sidens hovedinnhold

De yngste og eldste

Artikkelen er over 4 år gammel

Åpen debatt

De yngste og de eldste har blitt mest berørt av kommunens innsparinger. Skolesektoren er ikke ideell. Og mange opplever eldreomsorgen som et kritikkverdig minimumstilbud med falsk fasade. Dette har ført til mye frustrasjon og slitt miljø.

Det føles da galt at kommunen bruker store summer i et kultursenter for en mindre interessegruppe. Dette har blitt et evig pengesluk og det hjelper lite å ha dette som skrytebilde utad når det går på bekostning av viktige oppgaver og tjenester.

Alt skal i dag tallfestes og måles med statistikk, men virkeligheten er ofte annerledes for enkeltindivider. Det kan virke som om administrasjon og ledelse har blitt så omfattende og byråkratisk at man ikke har tilstrekkelig innsyn og oversikt over helheten og i sin enkelthet. Det er i alle fall slik mange opplever det. Problemet er vel generell pengemangel men også prioritering. Her bør politikerne være bevisst opp hvordan de tillitsmåles.

Kritikk vil alltid oppfattes både negativt og konstruktivt, avhengig av ståsted. Diskusjon er sunt og nødvendig for rettferdighetsprinsippet, og alle har rett til å ha en mening. Dette var min versjon og på andres vegne. Men jeg vil gjerne vite andres tanker og argumenter av alle slag.

Bjørn Skjørdal

Den evige plage

LES OGSÅ: Begeistring og feilprioritering

LES OGSÅ: Skattepengene våre

Kommentarer til denne saken