Gå til sidens hovedinnhold

Hvem bestemmer?

Artikkelen er over 4 år gammel

Fortsatt omsorg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvem bestemmer?

Fortsatt omsorg

Det er helt påkrevende, nå især på grunn av samhandelsavtalen, at det er tilstrekkelig godt utdannet personale med god kompetanse til å ivareta de pasienter som kommer fra sykehuset til Svelvik sykehjem. Mange ganger må de sendes tilbake til sykehuset, og da bør det ikke skje for sent. Det kan stå om livet.

Likedan kan det ikke være ufaglærte politikere som skal kunne uttale seg og vurdere eldre menneskers behov for hjemmehjelp. Det samme gjelder for yngre også som på grunn av helse og førlighet må ha hjelp for å kunne leve et verdig liv i sine egne hjem.

Det samme behovet for faglig kompetanse må kunne forstå og bedømme rett hvem som må få sykehjemsplass fast.

Alle har rett til å kunne leve et verdig liv, selv om kreftene svikter, og politikere har plikt til å ta dette med i sine vurderinger når budsjettet skal vedtas.

Hvordan kan Svelvik unngå å innse at det nye skolene som ble bygget var med på å overstige budsjettet så mye at Svelvik kom i Robek. Det lar seg ikke nekte. Og feil bruk av budsjettet vil bare gjøre verre å utbedre forholdene for Svelviks eldre.

Selv om det var henvist til mitt svar i Fagbladet, så kan jo Trolsrud godt forklare hva som er eldres skatteparadis her i Svelvik. Jeg ser det ikke.

Skal det henvendes til private hjemmehjelpere må kommunen forsikre seg om at slik kompetanse med ordnet forsvarlig hjelp, finnes på stedet.

Karin Thoresen

Kommentarer til denne saken