Gå til sidens hovedinnhold

Fremtidens velferds-kommuner

Artikkelen er over 5 år gammel
tilsvar

tilsvar

Fremtidens velferds-kommuner

Kommunereformen handler om å bygge fremtidens velferdskommuner. For Gro Aronsen ser det stort sett ut til å handle om teknikaliteter i reformprosessen.

Aronsen formidler i Svelviksposten torsdag 2. juni en rekke uriktige påstander om innbyggerundersøkelsen og kommunesammenslåing.

Uriktig påstand 1: Aronsen hevder spørsmålet i innbyggerundersøkelsen er ubrukelig. Dette er feil. Spørsmålet er stilt så presist som mulig og svaret blir en viktig del av kommunestyrets beslutningsgrunnlag.

Uriktig påstand 2: Aronsen hevder kommunestyret har endret spørsmålet i innbyggerundersøkelsen. Dette er feil. Spørsmålet som ble stilt er akkurat det samme som kommunestyret vedtok.

Uriktig påstand 3: Aronsen hevder informasjonsbrosjyren forleder Svelviks innbyggere. Dette er feil. På forsiden av brosjyren fremgår det at den inneholder utdrag fra den politiske plattformen. Den inneholder altså ingen argumentasjon, og ulempene ved å bestå som egen kommune er heller ikke beskrevet.

Uriktig påstand 4: Aronsen hevder Svelvik kan få maks 4 representanter i et nytt kommunestyre. Dette er feil. Det er ingen begrensning for hvor mange representanter som kan komme fra Svelvik.

Uriktig påstand 5: Den nye kommunen kan få en befolkning på opptil 200.000 innbyggere. Dette er feil. Den nye kommunen kan få en befolkning på omlag 125.000 innbyggere dersom alle de fem kommunene blir med.

Uriktig påstand 6: Aronsen hevder innbyggerundersøkelsen fra 2014 er fjernet fra kommunens nettsider. Dette er feil. Innbyggerundersøkelsen ligger tilgjengelig på nettsiden i innsynsløsningen for politiske saker.

Når det gjelder alle tilleggsspørsmålene som Aronsen mener innbyggerundersøkelsen burde inneholdt kan jeg ikke se at svarene ville gitt kommunestyret relevant tilleggsinformasjon. Da gir det ingen mening å bruke penger på det.

Kommunereformen er nødvendig for å møte morgendagens utfordringer og stadig økte forventninger fra innbyggerne. Målet er større, mer robuste velferdskommuner med økt makt og myndighet.

Kristin Surlien,

Gruppeleder Svelvik Høyre

Kommentarer til denne saken