spennende

Lysere tider?

Endelig går det mot vår og lysere tider. Det samme gjelder for vår kommune og økonomien - og positive ting er på gang. De ansatte har gjort en kjempejobb for å holde skuta flytende, men har opplevd mye storm og press. Spesielt innen skole og eldreomsorg bør man lette litt på byrdene for ansatte og brukere.

Det er mye som kan og bør gjøres, men samtidig holde orden på økonomien. Politikk, verdiskaping og fordeling blir aldri enkelt. Kampen om rettigheter og ressurser eskalerer lokalt, nasjonalt og globalt og usikkerhet på alle områder. Desto viktigere blir det å fokusere på å unngå splittende konflikter. Men ytringsfrihet for alle må bestå og respekteres.

Den raske teknologiske utviklingen og verdensomfattende endring medfører at det finnes ikke konkrete fasitsvar på noe, men alle har lov til å engasjere seg.

For meg virker fremtiden både spennende og skremmende. Åpenhet, fordeling og toleranse kan bli utfordrende - eller hva mener du? Bør vi være reflekterte eller la humla suse og likegyldigheten rå så lenge vi er komfortable i egen boble?

Vil velstand og velferd stagnere med hardere prioriteringer og innsparinger? Kan vi stolte på at makteliten ivaretar folk flest eller sørger for seg selv mest? Hvem bør styre vårt kjære land?

Med dette overlater jeg kommende valgdebatt til andre med forhåpning om engasjement.

Bjørn Skjørdal

Kverulanten