Høsten har nå kommet, og Blåklokken har visnet, d.v.s. butikken har stengt sine dører. Den har jo og slåss mot vindmøller, minst 6 andre butikker selger også blomster, i lille Svelvik. De tingene som går i Svelvik, matvare, apotek, legekontorene, BYGGI, og fotgjengere, kanskje polet. Fotgjengere blir det vel flere av, det kommer litt av hva slags farge det er på pillene. Den gang veiene mot Drammen var så svingete at de som kjørte med generator, måtte fyre med krokete ved, da var handelslekkasjen liten, men nå lekker det som en sil. For de fleste som har tenkt å starte opp noe her, er den beste utsikten til Svelvik, i bakruten til en bil, retning Drammen eller Sande. Det er ikke lett, det meste av artikler er prøvd, men det går ikke.

Før var det alt av varer her, skomakere, radio, renseri, meieri, og alt annet, de fleste klarte seg, men det var den gang ikke det ble forlangt all verden, vi hadde et motell her, men når noen spør om overnatting, sier jeg at de må ha med telt, og det trist at det ikke finnes noe slikt her, vi har en liten på Rørvik, men den kan ikke ta imot mange, men ære være dem, som holder ut.

Postkontoret er flyttet til landsbygda, for noe idioti, folk på Ebbestad- Mariås må ta 2 busser for å komme dit, og hjem igjen, d.v.s. halve dagen. Hvor er sentrum? før lå det vel ved SBV, med torg, og alt det andre rundt, men det ble jo ødelagt, da butikkene flyttet til Juve, og bensinstasjonen flyttet til Brennatoppen. Men tungtransporten kjører med GPS, og kommer ned Søndre Brennagt. og må selvfølgelig rygge helt opp igjen, om vinteren kan det gå ille. Det står sentrum på GPS, men det er jo ikke noe sentrum der lenger. De blokkene på marinaen syntes jeg passer dårlig med resten av bebyggelsen, det jo er mest småhus rundt om, og for å slippe innsyn på terrassene, kunne de brukt farget glass, men dette er mitt syn. Denne artikkel er vel ikke med positive fortegn, men jeg syntes det må ut, og jeg tåler vel eventuell kritikk.

Til sist håper jeg at de om steller med det, ordner det slik at når frostrøyken har lagt seg etter vinteren, at vi i byen kan se en campingplass for camping/bobiler gror opp på Verketsøya, det kunne generert en del for byen. Stalltips til de som syntes alt er like trist som meg, kjøp for små sko, da det er deilig å få dem av.

Da vi er 2, med samme navn, er jeg den gamle.

Arild Røste

Trafikksikkerhet