Foreningen Norden

Vennskaps-treff i Bogense Nordfyn

Som kjent for mange er det hvert 5. år vennskapstreff i våre vennskapsbyer, hvor det også er ungdom med som representanter. I Bogenes ble vi tatt imot med all den gjestfrihet og velkomst som preger disse besøkene. Et fint varemerke er at vi blir innkvartert i private hjem. Det er foreningene i Norden en stor kulturbærer av.

Turisme

Av programmet fikk vi innblikk i arbeidet for å styrke og utvikle turismen, vi fikk inntrykk av at det har lyktes godt. Det satses mye på å snakke høyt om det store arrangementet. Det er når» Rosefestivalen “ foregår. Da står Bogenes «på hodet». Om få år vil det også avvikles VM i sykkelløp på Nordfyn, og selvsagt er det verdt et besøk.

Jordbrukskultur

I Bogenes er det store landområder vidt omkring under mye himmel. Vi fikk besøke en stor Bisonfarm. Her fikk vi også deilig mat basert på produkter fra virksomheten, også en rundtur i bisonfarmen, og besøk i gårdsbutikken. VI fikk innblikk i resultater av å ta sjøområder i bruk til jordbruksland. Vi var på en utstilling av kunst. Mye av motivene var fra Island, steder vi tidligere har besøkt i Nordensammenheng. Det sosiale samvær er viktig, møte kjente, spise god mat, grillfest, mimre og synge sammen. Ja Svelvikvalsen ljomet i augustnatta også denne gang. Til slutt vil jeg på vegne av undertegnede /m. mann og i Nordens ånd takke våre medreisende for en god reiseopplevelse. Takk til begge skoleungdommene Kamilla og Ingrid – vi er stolte av dere. Ikke minst takk til Svelvik kommunes «primus motor”som loset oss trygt hjem.

Solveig Karoliussen

Trafikksikkerhet