Det er ikke alle forunt å bo i en så vakker bygd som Svelvik er, men det kan bli virkelighet for flere, hvis vi som allerede bor her pynter `svelvikbrura`, så fin som mulig. Jeg har inntrykk av at de fleste svelvikinger gjør en kjempeinnsats på de fleste områder, det jobbes ganske hardt i foreninger og lag, mang bidrar til at idrettslivet og kulturlivet forøvrig blomstrer om kapp med den storslåtte fruktblomstringen langs det vakre kulturlandskapet som slynger seg mellom skogen og fjorden. Jeg har vokst opp med en generasjon som elsket bygda si og syntes at Strømmbygda var den vakreste bygda i verden-ja, så fin at de nesten aldri reiste på ferie, og ja den er vakker å leve i. Hva så? Vi kan ikke bare leve på gode minner, vi må ta grep: Vi må framsnakke vår egen by og bygd, vi må framsnakke våre egne muligheter, vi må framsnakke vår egen kommune….!
Hva kan så hver enkelt innbygger og boligeier/grunneier gjøre for å gjøre bomiljøet enda bedre? Jo en liten ting: Vi kan tenke på andre, hvordan ser hagen min ut for andre folk (folk på visning/turister/konfirmasjonsgjester osv)? Har jeg mye rot og unødvendig saker stående til forsøpling for naboen min? Ødelegger trærne mine for naboens utsikt og trivsel? Har virkelig de trærne nederst på tomta blitt 15-20 meter høye? Får de lite lys i hagen på grunn av mine trær? Har jeg juletreet fra i fjor slengt bak garasjen? Har presenningen revnet og blafrer som et spøkelse for de andre i gata mi? Jeg mener vi alle kan rydde, stelle, klippe osv. slik at boligområdene våre fremstår så velstelte som mulig. Husk at taket er husets 5 fasade og husets fasader er i mange tilfeller naboens utsikt, ville du likt og sett på ustelte bakgårder og rot, kanskje bilvrak i tiår etter tiår. Vi må hjelpe hverandre til å rydde opp, kanskje vi som naboer skulle tilby vår hjelpsomme hånd hvis noen av ulike grunner sliter med å få gjennomført nødvendig tiltak for å få ting på stell. Til alle med god helse og praktisk sans: spør noen om du skal hjelpe til med opprydding. Til alle med litt mye rot og rusk og rask og kanskje sviktende evner, mulighet og helse: spør om hjelp av noen dere kjenner, naboen eller noen ungdommer, eller kontakt undertegnede, så ser vi hva vi får til.

Dette er mitt forslag til hva vi kan gjøre på kort sikt, få frem sjøutsikten, tenk på andre enn dere selv, rydd og få det trivelig i gata for alle.

God sommer.
Med hilsen
Ivar Gaaserud Pettersen