– Ja, dette var veldig ugreit. Siden Malene er psykisk utviklingshemmet og sliter med balansen, har hun problemer med å bruke en vanlig sparkesykkel. Denne sykkelen, som har to hjul foran, fikk hun låne fra hjelpemiddelsentralen nå i våres. Jeg kan ikke skjønne at noen kan ha interesse av å stjele noe sånt, sukker Storli Johansen.

Siden det fortsatt er ferietid bruker ikke Malene sykkelen hver dag, men søndag - da hun skulle ut på tur, oppdaget hun at sykkelen ikke sto der den pleide å stå.

Ikke første gang

Etter at det ble klart at sparkesykkelen virkelig var forsvunnet, la derfor mamma Nina ut et innlegg på Facebook. Her ber hun folk om å holde øynene åpne - og gi henne beskjed hvis de skulle komme over sykkelen et eller annet sted i lokalområdet.

Utrolig nok ble også Malenes forrige sparkesykkel stjålet. Dette var en ordinær sykkel, med to hjul, som hun strevde mer med å holde seg på. Den sto parkert ute ved veien da den ble stjålet i april 2021. Da førte et innlegg på Facebook til at sykkelen ble funnet igjen.

Johansen synes ikke det er noen hyggelig tanke at vedkommende, som har tatt den nye sykkelen, faktisk må ha gått inn i hagen deres for å finne den. Siden forrige tyveri har familien nemlig vært nøye med å parkere sparkesykkelen et sted den ikke er synlig fra veien.

Håper noen finner den

Nå har familien meldt fra til hjelpemiddelsentralen om at sykkelen er stjålet, siden det er de som eier og har forsikret sykkelen. Tyveriet blir naturligvis også anmeldt til politiet.

– Men det kan jo ta litt tid å få en ny sykkel på plass, så jeg håper jo fortsatt på at noen finner sykkelen til Malene henslengt rundt her et sted - og sier ifra til meg om det, sier Johansen.

Til Svelviksposten melder nå også sykkelprodusent Hepro som har utviklet spesialsykkelen "Krabat Runner", ved avdelingsleder Kristine Westby, at de også kan være behjelpelige med utlån av en ny sykkel - om ikke Malenes sykkel blir gjenfunnet fort.

Om noen av avisens lesere skulle komme over sykkelen, kan de også ta kontakt med Svelviksposten.