Gå til sidens hovedinnhold

Mange gode vedtak, men mye av gjennomføring gjenstår

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fra 1.Januar 2020 blir Svelvik Kommune en del av Drammen Kommune og et nytt kommunestyre er allerede konstituert. Ved etablering av ny kommune er det selvfølgelig mange usikkerhetsmomenter.

Rådmann Elisabeth Enger sitt forslag til lokalisering i nye Drammen er positivt for Svelvik med lokalisering av lønn/personell/regnskap/miljø og landbruk og mange andre kompetansearbeidsplasser i vårt lokalsamfunn.

Fortau langs Markveien og Juveveien er godt i gang og vil bli en kraftig forbedring i trafikksikkerheten. Jeg registrerer også framdrift på kunstisbanen og uteområde ungdomskolen. Mange gode vedtak som vi må holde trykket på og kvalitet sikre i overgangen til Nye Drammen kommune.

Ved gjennomgang av 2. tertial oktober 2019 og status på situasjonen i Svelvik er fortsatt mye som gjenstår.

1. Grunnane næringsområde er det jobbet med i 8 år og fortsatt lite fremgang.

2. Svelvik Brygge (Svelvik papirfabrikk) ble regulert til boligformål i 2010 og fortsatt står fabrikken tom som et lite innbydende i vårt «sørlandsidyll».

3. Boligsosial handlingsplan har vært tema med jevne mellomrom. Mange gode tanker med forskjellig bruksområder og beliggenhet. Varierende partipolitisk interesser og lite besluttsomhet gjør at vi ligger langt bak behov i samfunnet for disse utsatte menneskene.

4. Boligsosial boligbygging burde være igangsatt, men som i generell boligbygging er markedet ikke attraktiv nok. Dette må det tas tak i Nye Drammen kommune.

5. Sentrumsutvikling i Svelvik er det fokus på, men siste fase i gjennomføring gjenstår. Gjestebrygger er i prosess og blir forhåpentligvis bra. Byhuset er vedtatt i Svelvik, men må overføres til Drammen for endelig gjennomføring. Sentrumsutvikling må følges opp, slik at det ikke blir en saldering i budsjett og handlingsplan for Nye Drammen.

6. Videregående skole og samferdsel/kollektivsatsning skulle være fanesaker for Svelvik i Nye Drammen Kommune. Dette har dessverre blitt utsatt og dårligere enn tidligere. På dette område har Drammen Kommune meget dårlig tid og skal innbyggerne føle tilhørighet må et vises til noe positivt raskt.

Disse seks punktene er noe av de viktigste utviklingstrekk i Svelvik kommune. Jeg kunne selvfølgelig tatt tak i andre saker som kultur/idrett/frivillighet og lokaldemokrati om er svært viktig for Svelviksamfunnet. Vi skal heller ikke glemme helse og sosial og skole/ barnehage med bemanning/kompetanse/kapasitet.

Svelvik Kommune går mot slutten og overgangen til Drammen kommune blir bra. Jeg kan berolige innbyggere med at vi skal være en tydelig stemme og «vakthund» slik at våre saker og interesser blir ivaretatt i Drammen Kommune.

Kommentarer til denne saken