NB: Dette er neppe en fullstendig oversikt over alt som skjer i Svelvik framover, men lista oppdateres fortløpende. Send oss «et lite pip» – via e-post til [email protected] eller [email protected] – og aller helst til begge to, hvis du vet om noe som bør være med her!

Tirsdag 2. mai

Møteplass Berger på Cafe Jebsen.

Kl. 1100: Tur i nærområdet for de som ønsker det med oppmøte utenfor Fossekleiva kultursenter/Cafe Jebsen Ca. Kl. 1200: Forebyggende helseteam for seniorer og innbyggertorget. De er tilgjengelige for spørsmål.

Spør en saksbehandler om områdeplanen:

For alle som ønsker å vite mer i detalj hvordan områdeplanen berører deres eiendom, eller vil stille spørsmål eller få hjelp til å sende inn merknader er det planlagt tre åpne dager med ansatte fra kommunen i Cafe Jebsen:

Torsdag 4. mai kl 12 – 15

Tirsdag 9. mai kl 17- 20

Onsdag 10. mai kl 17 – 20

Lørdag 6. mai

Løp så lenge du makter

Hagemanns backyardløp starter klokka 10 og fortsetter utover de neste dagene. Svelviksposten vil dekke dette. Mer info om løpet her.

Søndag 7. mai

Konfirmasjon

Gudstjeneste med konfirmasjon i Berger kirke kl. 11.

Konfirmasjon

Gudstjeneste og konfirmasjon i Svelvik kirke kl. 13

Mandag 8. mai

Frigjøringsdagen markeres

18.00 Svelvik kirke - Kransenedlegging bauta. Tom Erik Svendsen (NVIO Drammen og omegn) og Svelvik Musikkorps

18.30 Svelvik Batteriøya - Taler og saluttering på Batteriøya, med ordfører Monica Myrvold Berg og hovedtaler Tom Erik Svendsen (NVIO Drammen og omegn) og Svelvik Musikkorps

Full rulle

Frivillighetssentralen inviterer igjen til rullatorfestival klokka 11.

Les om arrangementet her:

Torsdag 11. mai

Salgsutstilling med Sveiven

Utstillingsåpning i Cafe Jebsen i Fossekleiva kl. 18 - med Jeanette Ruth Sveiven fra Berger.

Bli mer kjent med henne her:

Les også

– Tenk så gøy å invitere tre helt fremmede mennesker på middag – wow!

Nyåpning Café Jebsen

Etter å ha holdt stengt et par uker for ombygging, åpner kafeen i Fossekleiva igjen kl. 18, med kokk Kai-Roger Kjellvold på Kjøkkenet - dvs. han med Foodtruck 22.

Les mer her:

Fredag 12. mai

Opplev unge rockere

Konsertarrangøren Eiker Rock UNG inviterer til konsert med flere lokale, unge rockeband på Undergrunnen klokka 18. Betalt inngang, mer info på denne siden.

Lørdag 13. mai

Tennishallen

"Sosial double" i padel klokka 11 til 18 i regi av Svelvik Tennisklubb. Matservering. 18-årsgrense. Inngang 150 kroner. Mer info her.

Dreggen

Fra klokka 14 til 17. Dreggen har engasjert husband som skal spille tre lørdager fremover og starter opp denne lørdagen. Bandet "21 Again" er en duo fra Svelvik som spiller et variert utvalg av musikk fra 60, 70 og 80-tallet. Mer info her.

Konfirmasjon

Gudstjeneste og konfirmasjon i Nesbygda kirke kl. 13.

Søndag 14. mai

Konfirmasjon

Gudstjeneste og konfirmasjon i Nesbygda kirke kl. 13.

Konfirmasjon

Gudstjeneste og konfirmasjon i Svelvik kirke kl. 13

Tirsdag 16. mai

Møteplass Berger på Cafe Jebsen.

Kl. 11:00: Tur i nærområdet for de som ønsker det med oppmøte utenfor Fossekleiva kultursenter/Cafe Jebsen Ca. Kl. 1200: Kunstnerprat med Jeanette Ruth Sveiven.

Onsdag 17. mai

Eget program kommer.

Søndag 21. mai

Gudstjeneste i Berger kirke kl. 11

Torsdag 25. mai

Quiz med Mette Berle i Cafe Jebsen kl. 18 – 20

Tirsdag 30. mai

Møteplass Berger på Cafe Jebsen.

Kl. 1100: Tur i nærområdet for de som ønsker det med oppmøte utenfor Fossekleiva kultursenter/Cafe Jebsen Ca. Kl. 12.00 er det konsert med Morten Tinhold. Siste møteplass Berger før sommeren.

Onsdag 31. mai

Fjordcruise med Svelvik Motorbåtforening

I Svelvik er fjorden en stor og viktig del av identiteten og sommergleden for mange. Mange har, eller har hatt båt, men har kanskje ikke mulighet til å komme seg ut på fjorden lenger slik de var vant til tidligere.

Onsdag 31. mai kl. 18.00 inviterer derfor motorbåtforeningen igjen til Fjordcruise for Svelviks seniorer

De stiller opp med båter, enkel servering og stødige skippere for å gi en hyggelig opplevelse på fjorden. Påmelding til Frivilligsentralen innen torsdag 25. mai.

Arrangementet er gratis.

Faste aktiviteter

Berger:

Onsdager i Parken – onsdagsløp for barn klokka 17.30

Fossekleiva

Søndager 12 :00– 16:00:

Åpent i Bakgården på Fossekleiva med utstillinger og hvor man kan oppleve kunstnere i arbeid

Søndag 9.30 - 10.45:

Yoga i Cafe Jebsen alle søndager i mai

Multigame-partier for barn hos Svelvik E-sport i Ebbestadhallen

Svelvik IF E-sport har et multigame parti (spill hva du vil) som går onsdager i mai, altså 10,24 og 31, fra 17.00-19.00 i Ebbestadhallen. Fritt oppmøte, ingen påmelding. Åpent for alle i barneskolealder. Ta med vannflaske for å delta på den fysiske delen.

Språktrening på Kafé Global

Annenhver torsdag blir det igjen språkkafé på Global fra 12.00 til 13.00. Dette er et gratistilbud for deg som ønsker å bli bedre i norsk – og alle er velkommen. Kafeen holder for øvrig åpent som vanlig fra 10.00 til 17.00.

Språk-kafé på ungdomsskolen

Hver tirsdag fra 18. april og fram til skoleslutt arrangeres det språk-kafe på ungdomsskolen fra klokka 16.30 til 18.30. Vi møtes i Cafétina (den tidligere kantina!) for å snakke norsk, spille litt spill og være sosiale. Enkel servering.
Åpent for alle som har et ønske om å bli tryggere i norsk - og alle som kan tenke seg å stille opp for at andre kan bli bedre i norsk. Tilbudet er et samarbeid mellom Frivillighetssentralen og Svelvik ungdomsskole.

Strikkekafé på Dreggen

Dreggen Kro lanserer egen kafé for strikkeglade, hver torsdag framover fra klokka 12.00 til 14.00. Meld gjerne din interesse for arrangementet her. Mer info finner du på Dreggens facebookside.

Test «de små grå» på Dreggen

Dreggen Kro og Vertshus inviterer til quiz annenhver onsdag. Det starter klokka 19.00 og varer til omkring 21.00. Følg Dreggens Quiz-gruppe på Facebook for oppdateringer.

Eldremiddag på Dreggen

Dreggen Kro & Vertshus inviterer eldre til middag, dessert og kaffe for kun kr 150, en helg i måneden. Booking av bord må skje på forhånd. «Vi håper yngre familiemedlemmer og venner vil hjelpe til med å informere eldre, som kanskje ikke har sosiale medier, om dette tilbudet», oppfordrer Dreggens innehavere. Følg med på Dreggens Facebook-side for å se når neste eldremiddag arrangeres.

Veterantreff på Dreggen

Hver siste tirsdag i måneden avholdes veterantreff på Dreggen Kro & Vertshus. Dette er en møteplass for veteraner som har tjenestegjort i internasjonale operasjoner etter 1947. I februar faller dette tirsdag 28. klokka 19. Følg Dreggen på Facebook for oppdateringer.

Betania

Søndager er det kristen samling med andakt, sang og sosialt samvær klokka 18.00 - i Berger pinsemenighets lokaler på Berger.

Hver tirsdag i partallsuker arrangeres aktiviteter for barn på Betania på Berger - klokka 18.00. Har lager vi forskjellige ting, leker, lager mat og spiser sammen. Åpent for alle.

Frivilligsentralen

Mandag: Peisestuetreff og bingo kl. 11.00-13.00.
Tirsdag: Håndarbeidstreff med husflidslaget kl. 11.00-14-00.
Onsdag: Onsdagstreff med musikk, quiz, mat og hygge på frivilligsentralen/Fabrikkjordet fra 11.00 til 13.00! (Aktivitetene kan variere noe fra gang til gang–mer info finner du i programmet på Facebook.) Torsdag: Sjakk i peisestua kl. 11.00–13.00.

Undergrunnen–ungdommens kulturhus

Fredager er det ungdomskafé for alle fra 8.-klasse til 20 år, fra klokka 17.00 til 22.00. Onsdager er det juniorklubb som gjelder, for deg som går i 5. til 7. trinn.

Les mer om alle aktiviteter og tilbud på Undergrunnen på deres facebookside eller på nettsiden hos Drammen kommune.

Røde Kors Hjelpekorps

Svelvik Røde Kors Hjelpekorps arrangerer korpskvelder hver 1. og 3. tirsdag i måneden fra 18.00 til 21.00 i Røde Kors-huset i Poppelveien 2. Noen kvelder blir det egne temaer – med gjennomgang og trening, andre blir først og fremst sosiale treff, mens det fra tid til annen også trekkes inn eksterne samarbeidspartnere eller foredragsholdere. Her er både drevne «hjelpekorpsere», og alle som kan ha lyst til å se hva korpset driver på med, velkomne til sosialt samvær og faglig påfyll.

Håndarbeid og håndverk:

Svelvik husflidslag har aktiviteter både på Fabrikkjordet og på Svelvik ungdomsskole. Tirsdagskveldene holder medlemmer av husflidslaget grupper for forskjellige typer håndarbeid. Noen strikker eller sy– og en gruppe spikker. Det er både sosialt og lærerikt. Du kan følge med på alle aktiviteter i husflidslaget på deres Facebook-side.

Lesesirkel på biblioteket

Svelvik lesesirkel møtes en gang i måneden – og neste anledning er onsdag 26. april fra 18.00 til 20.00. Det velges en ny bok hver gang sirkelen kommer sammen. Her diskuteres boken som er lest siden forrige gang – samt litteratur, bøker og lesing generelt. Du er velkommen til å delta selv om du ikke har lest «månedens» bok!
Har du lyst til å være med? Meld deg på til: [email protected] – eller ring/ send sms til Ina på 98 80 21 37.

Lesestund for barn

Torsdager klokka 10.00 arrangerer Svelvik bibliotek lesestund for barn 7 år.

Yoga og Lyrikk

Yoga & Lyrikk finner sted tirsdager kl. 10.00 i Svelvik folkebibliotek. Her møtes man og gjør yoga- og pusteøvelser og leser dikt i 15–20 minutter. Biblioteket har noen matter, men ta gjerne med egen om du har.

Yoga uten lyrikk

Yoga i Fossekleiva søndager fra kl. 9:30-10:45. Ifølge arrangør Gosia er dette myk og mild yoga, som passer for alle. For pris og påmelding; se Gosias facebookside.

Babysang

I regi av menigheten onsdager klokka 11:30-13:30 i kirkestua. Tilbud for barn mellom null og ett år. For alle som både er døpt og ikke døpt. Les mer her.

For løpere og kommende løpere

Einar Hagemanns «Svelvik gå- og løpegruppe» trener hver tirsdag klokka 19:30. Som oftest er det snakk om intervalltreninger eller «kilometersanking» for alle nivåer, fra trasking til spurting. Du kan få mer info om tid og sted i på gruppas facebook-side.