Busselskapene må på banen

MÅ PÅ BANEN: Inge Høyen (Sp) krever at busselskapene snarest kommer på banen for å sikre et helhetlig busstilbud for Svelvik-elevene.

MÅ PÅ BANEN: Inge Høyen (Sp) krever at busselskapene snarest kommer på banen for å sikre et helhetlig busstilbud for Svelvik-elevene. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerFra 1. januar 2020 er Svelvik en del av Nye Drammen og blir dermed en del av et nytt fylke. Dette skaper en ny og krevende situasjon for mange busspassasjerer i Svelvik, spesielt for elever i den videregående skolen, fordi busstilbudet blir delt på to forskjellige selskap.

Denne oppsplittingen er i seg selv en forhistorisk løsning som vi hadde for mer enn 50 år siden.

Riktig ille blir det når VKT, som skal kjøre fra Svelvik til Sande, ifølge Svelviksposten planlegger å kutte sine daglige avganger fra 23 til 4 ordinære avganger fra 1.1.2020.

Samtidig skal Brakar overta rutetilbudet mellom Svelvik og Drammen fra VKT, men har til nå ikke villet opplyse om innholdet i dette tilbudet. Dette er for dårlig.

LES OGSÅ: Reagerer på «hemmelighold» fra Brakar om antall bussavganger

Nå må busselskapene ta litt samfunnsansvar for å sikre at elever fra Svelvik fortsatt skal kunne søke seg til Sande videregående skole. Men dette haster veldig, fordi søknadsfristen for ordinært inntak er allerede 1. mars.

Et tilfredsstillende busstilbud er en forutsetning for Svelvik-ungdommens skolehverdag, som uansett vil bruke Sande videregående i flere år framover.

Også på lang sikt må det sikres avtaler som gjør det mulig for elever fra Svelvik å benytte skolen i Sande, fordi det for mange vil være den mest nærliggende skoletilknytningen.

Derfor må busselskapene snarest på banen. De må sette seg sammen og komme opp med et anstendig og helhetlig busstilbud som kan gi den nødvendig tryggheten for Svelvik-elevene.

Artikkeltags