Gå til sidens hovedinnhold

Han så meg dypt i øynene og sier i smerte «Jeg tror jeg skal dø»

Artikkelen er over 3 år gammel

Caroline Næss Andersen (20) fra Svelvik har fått over 50 kommentarer og 300 reaksjoner på Facebook-innlegget hun delte torsdag.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det var en helt vanlig dag i Drammen i dag med fint vær og folk som ligger rundt på benker i varmen.

Jeg observerte en mann som så ekstra «sliten» ut, som lå rett ut på en benk. Jeg skjønte først ikke om han var i smerter, dopet, eller bare lå der. Jeg så flere mennesker se rart på denne mannen. Flere holdt på å stoppe opp, men bestemte seg å gå rett forbi alikevel.

Etter litt tid med dårlig magefølelse gikk jeg bort til mannen å satte meg på huk. Da så han meg dypt i øynene, og med tårefylte øyne sier han «jeg tror jeg skal dø».

Jeg skjønte brått at dette ikke bare var en mann som lå å sov, men en mann i nød. Denne mannen hadde store smerter i brystet og var kjempesvimmel. Det endte med at jeg fikk kontaktet ambulanse og han kom i gode hender.

Jeg ble skremt over hvor fort det er å dømme en person, og at vi nordmenn heller ikke tør å gå bort hvis vi ser noen ha det vondt, før vi ser noen andre har tatt tak først. Poenget mitt er, om dere noen gang er i tvil, alltid still et spørsmål og forsikre deg om at personen har det bra først. Tør ikke engang tenke tanken på hva som kunne skjedd. Håper dette får folk til å tenke en ekstra gang neste gang.

Kommentarer til denne saken