Digital møteplass - på Berger

DIGITAL: Berger Historielag ønsker informasjon som kan bidra i arbeidet med insamling av informasjon på Berger. Det første temamøtet finner sted onsdag 26. oktober.

DIGITAL: Berger Historielag ønsker informasjon som kan bidra i arbeidet med insamling av informasjon på Berger. Det første temamøtet finner sted onsdag 26. oktober.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Berger Museum har fått en stor skjerm, Den Digitale Møteplassen, hvor alle skal kunne bidra med gamle og nyere historier og bilder. Denne er under utvikling og nå kan DU komme med forslag til hva den bør inneholde! Temakveld «Den digitale møteplassen med Berger historielag, onsdag 26. oktober kl. 19 Fossekleiva.

Det vil også være tilgjengelig utstyr for å scanne gamle bilder. Velkommen!

Berger Museum er i gang å utvikle Den digitale møteplassen - en database for å formidle og samle historier, både gamle og nyere.

Konkret er det en digital løsning i form av en storskjerm på Museet, hvor innbyggere kan få tilgang på og bidra med informasjon, historier og bilder fra Berger.

Utgangspunktet for den digitale møteplassen er interaktive kart eller bilder som fungerer slik at når man trykker på dem får man opp informasjon.

Den digitale møteplassen er under utvikling. Foreløpig viser den bilde av arbeidsstokken på Berger fabrikker og man kan trykke på ansikter for å finne navn og annet om de som er på bildet, eller det oppfordres til å bidra med informasjon. Etter hvert kan det bli mulig å finne informasjon om tekstilindustrien, bygninger, veier, navn og historier om steder på Berger, foreningslivet, skolen, natur- og kulturlandskapet osv. Det er dette som blir tema når historielaget inviterer til temakveld.

LES OGSÅ: Svelvik er en eplekommune og mandag er epledagen

LES OGSÅ: - En kjempeinnsats ligger bak Figurteater i Kleiva

LES OGSÅ+: Vandring i historien på Berger

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Svelviksposten.

Artikkeltags