Gå til sidens hovedinnhold

«Kanskje årets scoring på Solbakken»

Artikkelen er over 2 år gammel

A-laget sørget for 4-1 da Åssiden 2 tok turen til Solbakken på mandag.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

På mandag spilte Svelvik sitt A-lag høstsesongens første seriekamp etter en etterlengtet ferie. Det var duket for et skikkelig fjerde-divisjonsoppgjør da Svelvik tok i mot Åssiden 2, som mønstret en sterk sentrallinje med mange kjente fjes fra deres tredje-divisjonslag.

Kampen sparkes i gang og begge lag hadde tydeligvis ikke ligget på latsiden i sommer. Intensiteten var høy og Svelvik festet et godt grep om kampen etter cirka 15 minutter. LM i mål, med en nesten 400 kilo tung muskelpakke av en backfirer foran seg. Fireren med Morten Fredriksen, Matias Warp, Thomas Brun og Nicolas Nordengen hadde god kontroll utover første omgang, og Stein Robin Waldenstrøm lå og beskyttet forsvaret godt i sin dype posisjon på midtbanen.

Eirik Salvesen og indreløper kollega Tobias Andre Carlsen var både kreative og løpsvillig. Mats Pedersen skapte ubalanse på Åssiden sin høyre side, og med noen flotte pasninger fra midtbanen var han stadig i god scoringsposisjon, uten å lykkes 100% med å score. Ole Jenserud måtte bytte med Nicolay Brekke Voss Hansen etter en låsning i låret, og Nicolay var et frisk pust som skapte sjanser umiddelbart.

Etter gjentatte cornere for Svelvik, kontrer Åssiden inn 1-0 og gutta går til pause med 0-1 i sekken!!

Ali scorer i første minutt

Trener teamet gjør noen taktiske bytter, Abdul Ali og Steffen Martinsen kommer inn på midtbanen og gladiatoren Matias Warp blir flyttet opp som indreløper. Vi blir enige om å gå ut i 100 og sette Åssiden under et enormt press.

Ali tar kampen i egne hender, og med et godt samspill med Warp og Salvesen setter Ali inn 1-1 etter kun ett minutt spill i andre omgang! Svelvik var i dytten og gutta matet på hver gang sjansen kom.

Etter 60 minutter sitter et mønster angrep som resulterte i et mesterstykke av en scoring. En av kampens store spillere Eirik Salvesen gir SR en utsøkt pasning. Stein Robin drar seg fri innenfor 16-meteren og limer kula i motsatt kryss! Kanskje årets scoring på Solbakken!

Svelvik fortsetter, midtbanen og en spillesugen Steffen Martinsen legger alt til rette da han header i stanga og høyre back Morten Fredriksen kommer på returen og kan sette inn 3-1 etter 65 min etter et dypt fantomløp!

4-1 til Svelvik

Stein Robin la tidligere inn en sterk søknad til årets mål, men den kåringen ville også Martin Dammen være med på. Stein Robin stusser et utspill til Dammen som drar luka på en midtbanespiller, avanserer, driller en til, setter fart og akselerer fra forsvaret før han triller ballen kontrollert i lengste. 4-1! Stemningen på Solbakken var god!

Svelvik avslutter med et meget ungt lag der flere gutter 02 spillere og juniorspillere er i flertall ute på banen og viser de fremmøtte hva de har i vente de nærmeste årene! Thomas Brun og stopper kollega Nikolas Nordengen var bunnsolid siste 45 minuttene, og skal ha mye av æren sammen med backene Morten Fredriksen, Nikolay Voss Brekke Hansen og målvakt Lars Magnus «LM» Johansen at vi holder nullen i andre omgang.

15 år gamle Rolf Kareliusson viste hvorfor han er sønn av far sin, og sørget umiddelbart for respekt og hold nesten på å sette en kasse!

Fredag er det selveste Svelvikdagene, og det er varslet mange tilskuere som tar både A-og B kampen som oppvarming til kveldens festligheter. Ta med familie og venner å møt opp til årets fotballfest i Svelvik!

Mot Åssiden var alle solide gjennom hele kampen, alle fortjener skryt og pluss i boka.

Banens beste:
3 poeng: Abdul Ali
2 poeng: Eirik Salvesen
1 Poeng: Matias Warp

LES OGSÅ: A-laget kjemper om retten til Svelvikstrømmen og B-laget om skryteretten

Kommentarer til denne saken