Berger IL i rute til sesongstart

SESONGSTART: Berger ILs skigruppe har startet å bevege på seg.

SESONGSTART: Berger ILs skigruppe har startet å bevege på seg. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Berger ILs skigruppe er i god rute før skisesongen starter for fullt.

DEL

Flere av de har holdt det gående i sommer, og nå er barmarksoppkjøringen i gang for fullt med løping, og snart blir det samling på Nordseter på Sjusjøen med ski på beina.

Skitreningen for barn og ungdom fra 8 år og oppover begynte den 22. september med base fra Berger skole. Det har vært godt fremmøte med rundt 20 barn fra alderen 8 til 15 år på treningene.

Ute og inne

Vi fortsetter som i fjor med første del ute og siste del av treningen inne i hallen på Berger skole. Det er lagt opp til allsidig trening med spenst, hurtighet, kondisjon og styrke.

Som et ledd i oppkjøringen til skisesongen har flere deltatt på løp og motbakkeløp i høst.

En aktiv sommer

De ivrige skiløperne har hatt en aktiv sommer og høst med sommerskiskole, turer, rulleskitrening og løpskonkurranser. Dette er et solid grunnlag før årets skisesong. Vi gleder oss til vinteren med skitreninger, og til treningssamlingen på Nordseter og til sesongens skirenn.

LES OGSÅ: – En kjempeinnsats ligger bak Figurteater i Kleiva

Landfallhytta opp

Tirsdag 11. oktober var det motbakkeløp i Drammen. Landfallhytta opp ble arrangert for 9. gang i kaldt høstvær kl. 19.00 på kvelden.

Starten er lagt til Thorleif Haug-statuen ved Sykehuset Drammen, nær Drammen Sentrum. Herfra går løypa oppover Drammens eldste lysløype. Dekket i traseen er grus med unntak av to hundre meter med gress/sti på Neperudjordet. Stigningen varierer i lysløypa og man kan løpe tre eller flere i bredden hele løypa.

Alle bakker er løpbare og man har korte strekk med flat mark. Lengden på Landfallhytta opp er 3,4 kilometer og stigningen er 335 høydemeter. Mål er lagt til Landfallhytta med fakler den siste stykket til mål.

Forbedret tiden

Sivert Ekroll og Margrethe Havre var med på løpet fra Berger IL skigruppe. Det var over 190 som stilte til fellesstart i mørket i lysløypa. Det ble noe knuffing ved start og da var det ingen fordel å være liten, men feltet dro seg fort ut oppover i bakkene og Sivert Ekroll kom etter hvert forbi de fleste i løypa.

Sivert i mørket

Sivert i mørket Foto:

Sivert Ekroll forbedret tiden si fra i fjor med ca. 1,5 minutt. Han trives veldig godt i motbakker og var blant de første i mål på tiden 18.38,7. Dette ga seier i klasse G 10–12 år med god margin. Margrethe Havre ble nr. 2 i klasse kvinner fra 21 år og oppover på tiden 23.12.

Furumomila Første gang

Skigruppa var også i år med på Furumomila, og stilte med 5 løpere. Furumomila er et tradisjonsrikt mosjonsløp, som går på flotte løyper i skogsterreng. Arrangementet er et familiearrangement, med tilbud til alle aldersnivåer. I år ble det arrangert for 34. gang.

Løpet gikk i to plussgrader, og det var snø på bakken. Det var et stort felt som var samlet til fellesstart på 5 kilometer, der Eline Ekroll, Jens Kristoffer Dyrdahl og Sivert Ekroll stilte til start. De løp alle veldig bra og satte solide perser på distansen.

For Eline Ekroll og Jens Kristoffer Dyrdahl var det første gang i denne løypa og de løp begge fort. I klassen K 12–13 år -5 kilometer, ble Eline Ekroll nr. 16. på tiden 24:23, og var meget fornøyd med å løpe hele veien.

Solide løp

M 12–13,–5 kilometer, kjempet Sivert Ekroll og Jens Kristoffer Dyrdahl mot 65 deltakere i sin klasse. Begge jobbet bra til mål og gjorde solide løp med flotte tider. Sivert Ekroll ble nr. 2 på tiden 18:47 og Jens Kristoffer Dyrdahl ble nr. 6 på tiden 19:34.

Løp mildistansen

Jørgen Dyrdahl og Jacob Dyrdahl løp 10 kilometeren. Dette er den lengste distansen og den de fleste løper ved siden av barneløpet på 1,5 kilometer.

Jørgen Dyrdahl åpnet knallbra og holdt hele distansen godt. Han kom i mål på tiden 38:37 og vant dermed klassen sin M 12–13 år. Kameraten hans Andreas Sørsdal, Sandvin ble nr. 2 i klassen på tiden 39.53.

Jacob Dyrdal gjennomført løpet på tiden 44:38.

Dugnad i skiløypene

Vi inviterer til dugnad for å gjøre løypene klare til skisesongen lørdag 29. oktober kl. 10.00 ved Seterdamstua. Vi håper mange kan være med.

Ta med sag, kvistkutter og ryddesag hvis du har. Husk også å ta med mat og drikke. Vi fordeler oss ut på løypenettet. Vel møtt!

LES OGSÅ: Digital møteplass – på Berger

LES OGSÅ+: Gutter 13 slo HK 72

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Svelviksposten.

Artikkeltags