Gå til sidens hovedinnhold

Kampen om Strømmen ble ikke avgjort

Artikkelen er over 2 år gammel

500 tilskuere møtte opp for å se Svelviks A-lag og Huringen kjempe om Svelvikstømmen.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fredag 10 august var det duket for fotballfest på Solbakken. Først ut i ilden var B-laget som tok imot Sande for et realt lokaloppgjør, som endte med 0–4 til gjestene på Solbakken.

Deretter tok A-laget imot Huringen som hadde sjøsatt vikingskipene for å forvare sin ære om slaget om Svelvikstrømmen!

Solbakken badet i sol etter at regnet hadde gitt seg. De 500 tilskuerne tok plass på betongberget, og alt lå til rette for en morsom fotballkamp. Før kampen presenterte Svelvik IF alle de aldersbestemte lagene som for anledningen var kledd i fult kampantrekk. Spikeren Per Midstue Jensen hadde tatt på festantrekket og i kjent stil introduserte han spillere og dommere på sin særegne måte. 

Hoveddommer Kristoffer Helgerud blåste i gang kampen og begge lag var klare til dyst! Huringen kom best i gang og satt trykk på forsvaret til Svelvik de første fem minuttene. Etter seks minutter setter bror til Iver Fossum, Emil Haldor Rørvik Fossum inn 1–0 til Huringen på et frispark.

Etter 17 minutter får Svelvik hull på byllen og Martin Dammen ligger riktig plassert foran mål som vanlig og tæpper inn 1–1. Svelvik forsetter å trykke på, og i det 44. minutt er det vår hærfører og kaptein Thomas Brun som gir Svelvik ledelsen 2–1 et minutt før pause.

Gutta går til pause med en knepen ledelse og vi blir enig om å gå ut i 100.

Helgerud blåser i gang andreomgang og begge lag skyter ut av startblokkene. Spille bølger begge veier og i det 55. minutt utligner Patrick Kulongwase-Pedersen til 2–2 etter en suser av en avslutning.

Mot slutten av kampen fester Svelvik et godt grep på kampen og produserer sjanse på sjanse. Huringens keeper er både dyktig og heldig da Matias Warp sender av gårde et frispark som alle på Solbakken så i mål. Kampen ebber ut i 2–2 og kampen om Strømmen ble ikke avgjort.

Etter kampen møttes lagene på klubbhuset der Willy Andersen hadde fyrt grillen og serverte hamburgere og pølse til begge lagene, mens vi så Englands beste lag spille årets første seriekamp.

Banens beste:

3 poeng: Stein Robin Waldenstrøm

2 Poeng: Martin Dammen

1 poeng: Thomas Brun

Bildeserie

Kampen om Strømmen endte 2-2. Se bildene fra den intense kampen

Kommentarer til denne saken