Gå til sidens hovedinnhold

Kjøp papirfabrikken nå!

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sameiet Svelvik papirfabrikk driver i disse dager å sjekker ut interessenter som kan kjøpe hele papirfabrikkområdet.

Hadde det da ikke vært smart om kommunen hadde kjøpt dette?

Dette er en stor eiendom på cirka 25 dekar. Her hadde det vært mulig å utvikle alt hva dere ønsker nå og i fremtiden. Her kunne Svelvik produkter fortsatt blitt, samt det nye byhuset med eventuell nødvendig fremtidig utbygging.

Vi kunne fått en helt ny storstue/festlokale med panoramautsikt mot Svelvikstrømmen. Landbrukskontor, bibliotek, gjestehavn, kultur og kontorer for tekniske tjenester som i dag ligger på Brenna, alt dette kunne ligget under samme tak.

Delfinansiering for dette kunne vært å selge samfunnshuset, rådhuset, Brenna og SBV/kinogården, da vi ikke hadde hatt bruk for dette. Det hadde i tillegg løst parkeringsproblematikken med byhus der SBV er i dag.

Musikkorpset og andre som bruker samfunnshuset kunne bruke den nye storsalen. Tenk dere for en attraktiv storstue/festsal med store glassfasader mot strømmen og kanskje en gangbru over til Batteriøya. Det hadde blitt så flott at mennesker fra hele den nye storkommunen hadde ønsket å benytte dette til bryllup, konserter mm.

Dagens samfunnshus er jo utdatert og ikke særlig attraktiv. Dette hadde også gitt Svelvik sentrum et løft med nye flotte bygninger og uteområder som kunne benyttes av alle innbyggerne.

Kjære politikere, tenk litt langsiktig. Dette er siste og kanskje eneste mulighet for kommunen å kjøpe tilbake eiendommen dere solgte på billigsalg!

Få til en avtale med sameiet Svelvik papirfabrikk, selg samfunnshuset, rådhuset, Brenna og SBV med en avtale om leie tilbake fram til Svelviks nye store attraksjon står ferdig. Dette gir potensielle kjøpere av kommunens eiendommer tid til å prosjektere før dere flytter ut, og kan være med på å gjøre salget bra for selger og kjøper. Dette koster kanskje ikke mer enn en ny bybru i Drammen.

LES ALT OM BYHUSET HER:

Les også

Ønsker byhus ved Kinogården og SBV

Les også

Planlegger å selge samfunnshuset for å finansiere byhuset

Les også

Foreslår dobbelt så dyrt byhus – men vet ikke hvordan det skal finansieres

Les også

– Hvis man ikke vil ha matbutikk i sentrum, er dette rett måte å gjøre det på

 

Kommentarer til denne saken