Gå til sidens hovedinnhold

Nei, Betty, vi kan ikke trylle

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Betty Fjellner har helt rett i leserinnlegget sitt; Vi kan ikke trylle frem verken plass til fortau eller penger til et nytt fortau i Svelviks trange, historiske og sjarmerende storgate.

Det eneste vi kunne gjøre i denne omgang var å vedlikeholde og gjøre belegget litt bedre gjennom å skifte ut asfalten som var svært forfallen gjennom mange år. Det uttrykket og den formen Storgaten har, enten vi liker det eller ikke, ble etablert i 1995/96. Den har et utrykk som definerer gata og den gjør noe med hvordan vi og turister opplever Svelvik sentrum.

Les også

Dere kan ikke trylle frem et fortau som det ikke er plass til

 

Ja, det finnes mange flotte løsninger og jeg håper vi får økonomi og mulighet for å endre det utrykket vi har i dag, til et enda finere og moderne uttrykk. Det vil koste relativt mye å omprosjektere og rehabilitere dekket i den formen Betty skisserer. En moderne lys granitt (lik Strømsø torg i Drammen), er en moderne stein som vil gi overflaten universell utforming og et urbant og hyggelig preg. Her kan jeg nevne blant annet gatevarme, slik man unngår brøyting, strøing og salting.

Men å bare rive vekk brosteinsrenna og legge asfalt, som noen tar til orde for, mener jeg vil redusere kvaliteten og utrykket betydelig.

Med tanke på hvor dårlig dekket har vært i mange år, er jeg glad for at vi hadde ressurser til å gjøre det vedlikeholdet vi fikk utført i år. Jeg er stolt av både egne mannskaper og asfaltentreprenør for gjennomføringen, og takker beboere og næringsdrivende for samarbeidet og tålmodigheten for de ulempene arbeidet medførte.

Les også

– Veien er rett og slett farlig for oss med funksjonsnedsettelser

 

Kommentarer til denne saken