Gå til sidens hovedinnhold

Takk fra Svelvik Musikkorps!

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Så er Svelvikdager over for denne gang – nok en gang et arrangement som gledet svært mange innbyggere og tilreisende. Tusen takk for alle hyggelige ord og tilbakemeldinger under og etter dagene. For oss i Svelvik Musikkorps er denne helgen – og ukene i forveien - arbeidskrevende, og vi føler et stort ansvar for å lage et så godt arrangement som mulig. Vi er heldige som har dugnadshjelp fra enkelte andre foreninger, og ikke minst fra kommende års russekull. Og maken til flott og arbeidsvillig ungdom!

Som arrangør opplevde vi også at ungdommen oppfører seg svært så fint gjennom helgen – høflige er de også!

Samtidig er vi naturlig nok opptatt av de besøkendes sikkerhet når så mange mennesker samles, og vi bruker svært mye ressurser på vektertjeneste, og det politietaten beskriver som «særskilt politioppsyn». Kostanden for dette er det korpset som arrangør av Svelvikdagene som dekker. Likevel oppstod det i år to hendelser andre steder enn arenaen for arrangementet som vi absolutt ikke ønsker. Begge hendelser tidligere omtalt i avisen. Vi setter vår lit til at politiet håndterer disse sakene. Korpset vil understreke at det uansett er svært beklagelig at slike hendelser inntreffer.

Svelvikdagene er korpsets eneste dugnad gjennom året, og overskudd fra helgen sikrer oss mulighet for å drifte korpset videre, med nødvendig fornyelse av uniformer og instrumenter, instruksjon for medlemmer, og dirigent til våre øvelser og oppdrag. På denne måten kan vi fremover fortsette å spille for kommunens innbyggere, enten det er for beboere på sykehjemmet, på nasjonaldagen, for våre flotte turnere, på sangens- og musikkens dag, frigjørings- og veterandagen, eller midnattskonsert i kirken helgen før jul, for å nevne noe.

Takk til alle dere som møter opp i teltet i kirkeparken både dagtid og kveld under Svelvikdagene. Dere er alle sammen med å sikrer grunnlaget for drift av korpset videre.

Korpsets svelvikdagskomité er allerede i gang med evaluering av årets dager og har startet arbeidet med å planlegge for Svelvikdager 2019. Vi sees!

Kommentarer til denne saken