Gå til sidens hovedinnhold

Ting kommer til å gå skeis i jula. Og det er helt greit.

Artikkelen er over 2 år gammel

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

Selv om vi allerede er godt inne i den kaldeste årstida, er vi samtidig på vei mot den varmeste høytida – iallfall i overført betydning.

Jula nærmer seg med stormskritt og folk stresser rundt for å rekke alt de skal før klokkene ringer jula inn om noen dager. I dette stresset er det lett å falle for den fristelsen å tro at alt må være perfekt, ellers blir det ikke ordentlig jul.

Men verden er ikke perfekt, og det kommer ikke jula til å bli heller. Ting kommer til å gå skeis. Kanskje blir ikke ribbesvoren sprø nok, kanskje blir surkålen litt for sur, kanskje får du ikke kjøpt den perfekte gaven til alle du er glad i.

Det er helt greit. Det bør iallfall være det. For i jula bør det faktisk være de små, kanskje helt hverdagslige, tingene som gir oss den største gleden: en klem fra mamma, en vits du ler ekstra godt av, en quiz du briljerer i eller en rolig stund i sofaen.

Noe som kan varme hjertet litt ekstra, er tanken på de menneskene som gjør noe ekstra for andre i jula. Dreggen, for eksempel, åpner for andre gang dørene på julaften for dem som ikke har et annet sted å feire. Slike tiltak må vi heie på, samtidig som vi skal oppfordre andre til å gi sitt bidrag. Det trenger ikke engang være noe så stort. Gi et par ekstra klemmer, send en slant til en veldedig organisasjon eller inviter noen på julemiddag.

Jeg håper du får en varm og god jul, men samtidig at du gjør ditt beste for å bidra til at de rundt deg også får det. Det kan faktisk gjøre verden til et litt bedre sted, om så bare for en stakket stund.

Med det sier jeg takk og farvel til Svelvik. Jeg er så glad for at jeg har fått tilbringe de siste fire månedene som vikarierende journalist i denne kommunen, og fått lære den å kjenne så godt. I løpet av denne perioden har jeg hatt noen av de fineste jobbøyeblikkene jeg har hatt i min journalistiske karriere, og det vil jeg alltid være takknemlig for.

Med ønsker om en gledelig og fredfylt jul til alle.

Kommentarer til denne saken