Gå til sidens hovedinnhold

Det virker som om Svelvik og Sande helst ikke skal komme i kontakt med hverandre mer

Artikkelen er over 2 år gammel

Om det blir en avgang i kvarteret mot Drammen, hjelper ikke det dem som skal til Sande, skriver Håkon Aase Kristiansen og Anton Ögren i Ungdommens kommunestyre om reduksjonen i bussavgangene til Sande.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Den gylne middelvei er ikke lett. Det virker ihvertfall ikke sånn når en ser på forslaget om busstilbud på strekningen Svelvik-Sande. Med en reduksjon på 18 avganger i døgnet, og ikke en eneste avgang i helgene, virker det som om Svelvik og Sande helst ikke skal komme i kontakt med hverandre mer. Det er liksom noe som skurrer litt.

Lars Sandnes sa i et tidligere intervju med Svelviksposten at «Vi tar ressurser fra der vi mener det svir minst, og setter det inn der vi mener det gir best uttelling». Tanken er jo god, men det at det er flere som tar buss et annet sted betyr vel ikke at man nærmest kan fjerne det eksisterende busstilbudet på en nåværende rute. Hvem er det dette gir best uttelling for egentlig?

Linett Steen Strømnes, som også er medlem av UKS, har fått uttale seg i saken allerede, hvor hun blant annet nevner vansker med å komme seg hjem hvis man har skilte foreldre. Dette, og mange andre årsaker gjør at selv om du nødvendigvis ikke har noen fritidsaktiviteter i Sande, vil du i mange tilfeller fortsatt slite med å komme deg hjem. Trener man i Sande, for eksempel? Da er det om Drammen for å komme seg hjem.

Vedtaket gjelder fra 1. januar 2020. I henhold til Buskerudavtalen, skal de som går på Sande VGS da, få lov til å gå løpet ut. Da er det kanskje en tanke å trappe ned litt i faser, og ikke så langt ned som 5 avganger. Vi i UKS har, med utgangspunkt i dagens busstilbud, hele tiden sagt at det har vært stort forbedringspotensiale i tilbudet, sammenlignet med andre kommuner. Det blir ikke akkurat bedre nå.

Litt som i byhusdebatten, hvor vi sa at det ikke alltid er lurt å gå all-in, gjelder det forsåvidt her også. Om det blir en avgang i kvarteret mot Drammen, hjelper ikke det de som skal til Sande.

For det er faktisk noen av de også.

Les også

Det blir helt umulig for oss å komme oss noen steder

 

Kommentarer til denne saken