Én av fire togforsinkelser og innstillinger i fjor var på Drammenbanen

MANGE FORSINKELSER: Strekningen mellom Drammen og Oslo hadde flest forsinkelser og innstillinger i fjor. Her fra tirsdag da flere avganger var innstilt etter en brann i Lieråstunnelen.

MANGE FORSINKELSER: Strekningen mellom Drammen og Oslo hadde flest forsinkelser og innstillinger i fjor. Her fra tirsdag da flere avganger var innstilt etter en brann i Lieråstunnelen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Totalt 40 662 hendelser hindret Drammenbanen.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: Det norske jernbanenettet er totalt omtrent 4000 kilometer langt. Strekningen Drammen - Oslo S er én prosent av denne, altså på 40 kilometer.

Likevel er nesten hver fjerde forsinkelse eller innstilling for norske persontog på Drammenbanen. Det skriver VG i dag.

Totalt skal det ha vært 168 996 forsinkelser eller innstillinger i fjor. 40 662 av disse kom på den lille strekningen mellom elvebyen Drammen og hovedstaden.


Ifølge pressesjef Thor Erik Skarpen i Bane Nor er en stor grunn til det høye tallet at halvparten av togene i Norge er innom denne strekningen.

– Trafikken er tett, og feil får konsekvenser for svært mange tog, forklarer Skarpen til avisa.

Håper sommerens utbedring hjelper

Veldig mange av hendelsene skyldes signalfeil, et begrep Skarpen mener er misforstått.

– Det er «jernbansk» og betyr at anlegget automatisk har oppdaget en feil på banestrekningen, som for eksempel et skinnebrudd eller feil med en planovergang. Det gir rødt signal for toget, og av hensyn til sikkerheten må strekningen sjekkes for feil før toget kan kjøre, sier Skarpen til VG.

I sommer skal strekningen utbedres. Det håper Skarpen vil gi resultater for alle dem som pendler mellom Drammen og Oslo.

– I sommer stenger vi Drammenbanen og Østfoldbanen for nødvendig vedlikehold og bygging av ny jernbane. Det vil forebygge feil og gi bedring for de reisende.

Artikkeltags