Tirsdag ble det i hovedutvalget for tekniske tjenester i Drammen kommune, vedtatt at Drammen parkering overtar ansvaret for parkeringen i Svelvik.

Det forteller nestleder i utvalget, Thor Sigurd Syvaldsen (Ap), til Svelviksposten.

– Alle var enige om det. Men det er ikke et tema å innføre betalingsparkering i Svelvik, sier Syvaldsen.

Men nå må altså de som parkerer feil, betale for det. Ellers er det «fritt fram» å parkere i Svelvik, ifølge Arbeiderparti-politikeren.

Ble bedre i Mjøndalen

Syvaldsen, som tidligere satt i Arbeiderpartiet i Nedre Eiker, forteller at det i Mjøndalen i fjor ble vedtatt det samme. Da blant annet etter at mange parkerte og ble stående hele dagen. Men å innføre betalingsparkering i Svelvik og Mjøndalen, det er helt uaktuelt.

– Det er ikke snakk om. Jeg kommer til å gå beint imot både i Svelvik og Mjøndalen. Da er begge steder fullstendig døde. På småsteder kan man ikke betale for å dra på butikken. Folk i Svelvik trenger ikke bekymre seg så lenge jeg sitter her, sier Syvaldsen.


Etter at Drammen parkering inntok Mjøndalen i fjor skal det ha blitt bedre i byen.

– Det er erfaringen derfra. I starten gikk vaktene først rundt og la lapper på bilene og sa det ville blitt gebyr, så det var en snill overgang. Det blir nok noen som får en aha-opplevelse. Jeg vet om noen i Mjøndalen som fikk 900 kroner i gebyr. Det kom som et sjokk, men det hadde jo blitt bekjentgjort først.

Og at det ikke blir parkeringsgebyr i Svelvik, det kan Syvaldsen love.

– Arbeiderpartiet kommer til å holde det dem har lovet. Det kan jeg garantere, avslutter han.

Vil satse på Svelvik

Ståle Sørensen fra Miljøpartiet De Grønne (Mdg), sier til Svelviksposten at de har programfestet at de ikke ønsker gebyr i Svelvik og Mjøndalen.

– Vi mener Svelvik er i særstilling med tanke på at det er et område som ikke har de samme utfordringene som Drammen sentrum. Det første vi skal gjøre nå, er å få parkeringen inn i ordnede forhold, sier Sørensen.

Det at mange i Svelvik sier parkering ikke er noe problem her, mener Sørensen sikkert stemmer. Men nå ønsker partiet å satse på byen, og derfor vil de starte med parkeringen.

– Vi ønsker en storsatsing på Svelvik som turistattraksjon, og ønsker mer aktivitet enn det har vært til nå. Vi må få parkeringen i ordnede forhold og bøtelegge folk som står feilparkert. Det er veldig viktig for å få til et godt næringsliv og Svelvik til å bli en god turistattraksjon.

Kan se på det på nytt

I fjor høst spurte partiet rådmannen om det ville være noe å hente på å innføre parkeringsavgift i Svelvik. Da rådmannen svarte at det ikke var det, lot Mdg det gå.

– Ethvert seriøst parti må ettergå sine vedtak. Vi spurte derfor om det var noe økonomisk å hente på p-avgift i Svelvik. Det er ikke noe politisk ønske å innføre parkeringsavgift i Svelvik og Mjøndalen, det er heller veldig svake økonomiske argumenter for det. Da tenker jeg sannsynligheten er liten for å innføre avgiftsparkering, sier Sørensen.

Han ønsker likevel ikke å slå det fullstendig fra seg å innføre avgiftsparkering, men da skal andre ting på plass først.

– Om vi lykkes i å få Svelvik til å bli den turistmagneten vi ønsker at det skal bli, kan det være nødvendig å se på det på nytt. Men sånn forholdene ligger til rette i denne fireårsperioden, er det ingenting å frykte fra vår side.

Svelviksposten følger saken.