Onsdag kveld skrev VG at strømprisen i Svelvik er blant den dyreste i landet. Til tross for at Svelvik i dag tilhører Drammen kommune, er strømprisen nesten dobbelt så dyre. Ganske riktig - forskjellen ligger på svimlende 271.81 øre.

– Det er jo merkelig at det er to forskjellige prisområder her i nabolaget. Vi som har bodd i Svelvik har jo blitt en del av Drammen kommune etter sammenslåingen. Så jeg synes jo det skal være likt, sier Irene Nyhus Aasland til VG.

Grunnen til dette er at sonegrensen for strømsonene NO1 (Øst-Norge) og NO2 (Sør-Norge) går innad i Drammen kommune, skal vi tro kommunikasjonsrådgiver i Fjordkraft, Frode Fjellstad.

– Grensene går av og til på kryss og tvers av kommunene. Det er Statnett som har trukket disse grensene, sa han til Svelviksposten over telefon tidligere i juli.

Skilles ved fabrikken

På NVEs (Norges vassdrags- og energidirektorat) oversiktskart Atlas, later grensa til å gå akkurat ved gipsfabrikken, altså ved den gamle kommunegrensa mellom Svelvik og Drammen. Dette bekreftes også ved Norgesenergis strømprisoversikt, hvor postnumrene 3037 og 3060 (som møtes ved Norgips) har hver sin pris; 255.85 og 527.66 øre.


Tips gjerne Svelvikspostens journalist Håkon Aase Kristiansen på haakon@svelviksposten.no eller på telefon 90214017.

Glitre Energi er strømselskapet for de fleste i Drammen, i Østlandet prisområdet, ifølge VG. Til avisen bekrefter kommunikasjonssjef i Glitre Energi, Ragnhild Ask Connell at grensen mellom prisområdene for Drammen og Svelvik, går langs Svelvikveien, like ved gipsfabrikken, Norgips på Tørkop.

– Jeg kan bekrefte at grensen for de to prisområdene går like ved Norgips-fabrikken langs Svelvikveien. Den følger den gamle kommunegrensen, sier Ask Connell til VG.

– Økningen vil fortsette

– Hva tenker du om prisutviklingen videre?

Vi forventer at prisene vil holde seg høye og fortsette å stige utover høsten og vinteren, sa Fjellstad til avisen for to uker siden.

Prisene er som kjent jevnt høye over hele Sør- og Øst-Norge og ordet strømrasjonering har spredt seg i medier. Dette har imidlertid Fjellstad liten tro på.

– Det er mange medier som vil ha frem ryktene om det, ja. NVE sa senest fredag at sannsynligheten for dette er svært liten, så jeg tror nok ikke det kommer til å skje, sa han.