Frem til 1. mars kan lokale lag og foreninger søke om støtte til aktivitets- og fritidstilbud til barn og unge.

Sammen med Amedia og Sparebankstiftelsen DNB deler Svelviksposten ut 100.000 kroner for tredje året på rad.. Blant prosjektene som fikk støtte i 2021 var Svelviks kultur og aktivitetsforening arrangement, «The Link» og organisasjonen Vassåsens venner.

Førstnevnte trengte en kraftig prosjektor, og det er akkurat det de har kjøpt, forteller PR-ansvarlig og styremedlem, Joakim Hasvik til avisen.

*Se bildeserien fra sist gang «The Link» ble arrangert lenger ned i saken.

Bedre planlegging

Svelvik kultur og aktivitetsforening så seg nødt til å avlyse årets første utgave av «The Link». På grunn av pandemien har arrangementet blitt avlyst flere ganger i løpet av de siste to årene.

Men dataspillsamlingen, som vanligvis blir arrangert to ganger i året, kan planlegge bedre nå enn de hadde mulighet til før.

Med 20.000 kroner ekstra å rutte med fikk de endelig kjøpt inn prosjektoren de trengte.

– Den har vært flittig brukt, så den har kommet veldig godt med, sier styremedlemmet.

Ifølge Hasvik, hadde ikke planleggingen av fjorårets LAN gått like knirkefritt hvis de ikke hadde fått støtte til å kjøpe prosjektoren. Det gjelder også for gjennomføringen av det populære spill-arrangementet.

– Den har hjulpet med kvaliteten på scenen også. Vi viser jo alt fra små spill til visning av videosnutter. Så den er vi avhengig av, poengterer han.

Spart på pengene

I 2021 fikk Svelviksposten inn totalt ni søknader, der det ble søkt om støtte for til sammen 498. 000 kroner.

Utenom «The Link» fikk «Den Gode Hensigt» til sammen 60. 000 kroner, mens Vassåsens venner i Svelvik fikk 20. 000 kroner.

Den Gode Hensigt fikk støtte til å oppgradere og renovere treamfiet, mens sistnevnte fikk støtte til å fremme kunnskap om den lokale historien i Svelvikmarka.

Men de midlene står fremdeles på bok, ifølge Jan Hanche i Vassåsens venner.

– Midlene er øremerket til uthuset vårt, men der har vi ikke kommet helt i mål, og det er jo fordi den rare sykdommen som heter korona satte en del av aktivitetene på vent, men nå er vi i gang igjen, sier Hanche og legger til:

– Vi har også nå blitt tilbydere i den kulturelle skolesekken, og da skal vi jo ha tre skoleklasser der oppe, og det er i løpet av uken 19, sier han med stor glede.

– Fra og med 6. februar har vi gjenopptatt aktivitetene med søndagsåpent, og da vil det tikke å gå, og utvikle seg etter det, sier Jan Hanche.

Vil bidra godt

Vassåsens venner vil ikke søke om nye midler i år, ettersom de ikke har brukt midlene fra i fjor.

– Siden vi faktisk ikke har benyttet oss av de 20. 000 kronene vi fikk i fjor, så syns vi det blir litt feil å søke om nye midler i år. Det hadde blitt litt gærent, synes vi, sier Hanche, men oppfordrer andre til å legge inn en søknad.

Ifølge han, vil midlene bidra godt til prosjektene de har planlagt i løpet av dette året.

– Det er helt klart, ja, bevare meg vel, sier han til Svelviksposten om betydningen av midlene.

Selv om aktivitetsforeningen bak dataspillarrangementet heller ikke har søkt om midlene, som deles ut i år, oppfordrer også Joakim Hasvik foreningene i byen til å søke.

Haster med å søke

Nå haster det med å søke, fordi fristen går ut 1. mars 2022.

– Hver dag jobber vi for at Svelviksposten skal være en aktuell og viktig samfunnsinstitusjon i lokalmiljøet. Derfor føles det veldig meningsfullt og fint å kunne å bidra med midler til dem som vil skape gode lokalsamfunn, sier ansvarlig redaktør i Svelviksposten, Ola Niemann.

Han og resten av juryen håper på mange søknader å gå igjennom i starten av mars.

Offentliggjøring av hvem som får midler skjer 15. mai.

Bildeserie

759 dager siden de stengte dørene sist: – Vi er klare igjen