Gå til sidens hovedinnhold

Nå har over 3.000 i kommunen fått påvist korona

40 personer bosatt i Drammen kommune har i løpet av det siste døgnet fått påvist koronasmitte. 35 av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. Smitteveien er foreløpig ukjent for fire personer, mens én har fått påvist smitte etter innreise fra utlandet.

Ved Fjell skole er det påvist flere smittetilfeller, og både elever og ansatte fra klasser på to trinn settes i karantene. Også aktivitetsskolen er berørt, og elever og ansatte settes i karantene

Det er også påvist smittetilfelle i Marienlyst barnehage som medfører karantene for barn og ansatte.

Med smittetilfellene som rapporteres i dag, er det totalt mer enn 3000 personer bosatt i Drammen kommune som har fått påvist koronasmitte. Dagens rapporterte tall ligger omtrent på gjennomsnittet for de siste to ukene. Det er til sammen påvist 558 nye smittetilfeller i løpet av den foregående toukersperioden. Dette er omtrent 100 tilfeller færre enn det høyeste tallet som ble registrert under den andre smittebølgen i november.

- Det er bra at vi ikke ser noen ytterligere økning i smittetallene etter den kraftige økningen vi fikk for to uker siden. Innbyggernes erfaring i gode smitteverntiltak i hverdagen kommer nå til nytte, og forsterket av smittevernreglene som er innført i Viken fylke, er det grunn til å anta at utviklingen kan snu igjen og bli bedre. Men det krever at vi holder ut over tid og forholder oss til smittevernreglene og –anbefalingene som er gitt. Den bølgen vi er inne i nå, kom veldig brått, men den er ikke like enkel å komme seg ut av igjen, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3039personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken