Gå til sidens hovedinnhold

Nei, vi har ikke glemt Verksøya

Artikkelen er over 2 år gammel

Ivar G. Pettersen svarer Bjørn Glenne i denne kommentaren.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Her er bakgrunn for leserinnlegget: Har Svelvik glemt Verksøya?

For noen måneder siden hadde vi befaring med Statens naturoppsyn (biolog) og representanter fra Fylkesmannen i Buskerud om skjøtsel og rydding av vegetasjon på Verksøya. Det ble besluttet å tynne og felle en rekke av de tette feltene, nettopp for å åpne opp og gi lyskrevende vegetasjon bedre vilkår, samt skape et mer åpent landskap der ute og fremheve den ønskede vegetasjonen som preger området.

Vi felte en god del vegetasjon og vi fikk gjennomført det meste av fellinga, og etter biologiske og økologiske råd fra Statens naturoppsyn burde avfallet brennes på stedet.

Dersom forholdene for bålfyring hadde blitt litt annerledes denne våren og sommeren, skal man ikke se bort fra at vi kunne svidd av en del kvist der ute, men denne tørkesommeren umuliggjorde nesten alle slags tiltak man kunne anse som aktuelle.

Vi venter derfor på entreprenør som kan flise opp avfallet i løpet av høsten. Hadde dette tiltaket vært utført for flere år siden, så hadde beboere fra Verket hentet ved og bidratt til mye bra aktivitet og rydding. Sånn er det ikke lenger, og derfor handler dette om hva som er bra for naturen, området og tilgjengelige ressurser.

Vi har budsjett til å fullføre oppdraget, bare entreprenør setter av de bestilte dagene til oss. Ønsker noen å hente ved, så ta bare kontakt med undertegnede.

Kommentarer til denne saken