Nei, Mads Hilden. Får vi dette byhuset, er det verken unikt eller i særklasse

Byhuset skal få en ny vestibyle, i glass. Her er skissene for hvordan det kan bli, dersom kommunestyret følger formannskapet. I Formannskapet fikk skissene et enstemmig ja.

Byhuset skal få en ny vestibyle, i glass. Her er skissene for hvordan det kan bli, dersom kommunestyret følger formannskapet. I Formannskapet fikk skissene et enstemmig ja. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det virker som det i kommentarfeltet er forvirring rundt finansieringen av byhuset. Folk har vondt for å skjønne at man skal koste på seg et byhus til 37,5 millioner etter at Svelviksposten meldte om merforbruk i kommunen, og varslet innstramminger.

Men byhuset er ikke et nybygg, det er en restaurering av SBV og kinoen. Det innebærer riving av gammel foajé, bygging av ny, samt en smal glassgang og oppgradering av området rundt.

Arkitektene har på ingen måte flottet seg.

Det er tatt utgangspunkt i eksisterende bygg og det er i det hele en edruelig plan, så å si innenfor investeringsrammen på 36 millioner.

Det virker som om ikke alle har skjønt at det er driftsbudsjettet kommunen strammer inn på, ikke investeringsbudsjettet. Det er to forskjellige ting.

Med byhuset får vi et allbrukshus med gode møteplasser for alle målgrupper, bla bibliotek med en super barneavdeling.

Men jeg fatter ikke hva Mads Hilden mener med dette som Svelviksposten siterer ham på. «Byhuset er helt unikt i Drammen-sammenheng. Svelvik står i særklasse sammenlignet med de andre kommunene i sammenslåingen. Dette kan trekke folk fra fjern og nær til aktiviteter, fordi Svelvik blir stedet hvor det skjer, sa varaordfører Mads Hilden i formannskapet.»

Ehhh ... nei, Mads Hilden.

Får vi dette byhuset, er det verken unikt eller i særklasse. Det er en helt reell oppussing av et sørgelig og forfallent bygg som foreningslivet i Svelvik de siste åtte årene har betalt i dyre dommer for å benytte.

Folk vil IKKE valfarte til Svelvik for å se på verken snekkerbekken eller byhuset, men vi som bor i Svelvik vil få en nyoppusset arena.

Svelvik bibliotek har vært stemoderlig behandla i årtier. De siste åra med base i korridoren på rådhuset. Jeg har besøkt gjennom mitt virke som kulturformidler nær sagt alle landets bibliotek og den eneste som slår Svelvik på begredelig location et Verran folkebibliotek. Sorry Verran.

Så til Mads Hilden og resten av kommunestyre som snart skal behandle saken om byhuset. Er det noe små og store i Svelvik virkelig fortjener, så er det at SBV blir vårt nye bibliotek og at Kinogården gjøres om til en flott arena for både frivilligheten og utleie m.m.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Svelviksposten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken