Gå til sidens hovedinnhold

Ni nye korona-tilfeller

Ni personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Sju av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. Én har fått påvist smitte etter reise utlandet, mens smittesporingen fortsatt ikke er avsluttet for den siste personen.

Det er påvist ett smittetilfelle i tilknytning til Dalegårdsveien barnehage. Dette smittetilfellet medfører at barn og voksne som allerede er i karantene, får forlenget karantenetiden.

Ingen av kommunens skoler eller helseinstitusjoner berøres av dagens smittetilfeller.

– For første gang siden den tredje smittebølgen traff Drammen kommune for snart to måneder siden, har vi tre dager på rad med færre enn ti nye smittetilfeller. Det er veldig gledelig, og forhåpentligvis også et signal om at smittetrykket er ytterligere redusert, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen.

Fullvaksinerte slipper karantene

Fra midnatt ble det gjort en endring i den nasjonale covid-19-forskriften. Nå slipper fullvaksinerte personer å gå i karantene selv om de defineres som nærkontakter av smittede personer. Dette unntaket gjelder i seks måneder etter at man har fått andre vaksinedose.

Personer som bare har fått den første vaksinedosen, unntas fra karanteneplikt hvis de er nærkontakt av smittet person dersom det er mer enn tre uker og mindre tolv uker siden den første vaksinedosen ble satt. I tillegg må vedkommende testes mellom dag tre og sju etter kontakten med den smittede for å unngå karantene.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4036 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken