Gå til sidens hovedinnhold

Nok en gladnyhet fra kommunen: – Har en fryktelig krevende periode bak oss

Det er ikke meldt om noen nye smittetilfeller i Drammen kommune i løpet av det siste døgnet. Dette er første gang på nesten et halvt år at det går to dager på rad uten at det påvises nye tilfeller av koronasmitte i kommunen.

Ordfører Monica Myrvold Berg synes det er veldig gledelig at smittetrykket i Drammen kommune nå er på sitt laveste nivå på rundt fem måneder.

– Vi har en fryktelig krevende periode bak oss. Nå ser det heldigvis mye lysere ut. Vi kan glede oss over at vaksineringen er i gang, smittetallene er gode, og vi nærmer oss etter hvert varmere vær og dårligere forhold for virusspredning. Vi jobber hele tiden for at vi skal få flere vaksinedoser til Drammen, sånn at innbyggerne kan vaksineres så fort som mulig. I løpet av noen måneder håper jeg alle som ønsker vaksinen, skal ha fått den og at vi kan komme tilbake til det som i langt større grad oppleves som en normal hverdag, sier ordføreren i en pressemelding.

Hadde høyeste smittetrykket

Hun er klar over at det siste året har vært svært tøft for mange. Pandemien har rammet ulikt. Mange har mistet jobben eller vært permitterte. Andre har mistet sosial kontakt med familie og nære venner, og mange har i lengre perioder mistet fritids- og aktivitetstilbud.

– Pandemien har preget livet til alle i snart ett år. Dessverre har både lokale og nasjonale myndigheter vært nødt til å innføre veldig inngripende tiltak som har begrenset hverdagen for alle innbyggerne våre. Ingen ønsker å gjøre dette, men for Drammen kommunes del måtte vi gjøre dette for å begrense smittespredningen, sier Monica Myrvold Berg.

Ut fra folketallet hadde Drammen kommune det høyeste smittetrykket i hele Norge i fjor høst. Det tar tid å snu smittespredningen og få den ned på et så lavt nivå som Drammen ligger på nå.

– Men vi har klart det, takket være innbyggernes imponerende innsats og et meget kompetent smittevernmiljø i Drammen kommune som gjennom det omfattende smittesporingsarbeidet har kartlagt de smittede personenes nærkontakter og klart å bryte smittekjeder. Så vi kan alle sammen gi oss selv et klapp på skulderen og takke hverandre for den innsatsen vi har lagt ned de siste månedene. Samtidig må vi fortsatt være flinke til å holde avstand til hverandre og ikke utsette oss selv eller andre for smittefare. Dette må vi nok være forberedt på å gjøre helt fram til alle som ønsker vaksinen, har fått den, sier ordfører Monica Myrvold Berg.

Fornøyde

I løpet av de siste 15 dagene har Drammen ikke en eneste dag rapportert mer enn tre tilfeller. Forrige gang dette skjedde, var i perioden 3.-17. september.

– At vi har så få tilfeller pr. dag over en så lang periode er vi veldig godt fornøyde med, spesielt med tanke på at vi er en stor kommune som ligger sentralt plassert på Østlandet, og sett i lyset av det smittetrykket vi har hatt de siste månedene, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 2412 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken