Gå til sidens hovedinnhold

Ny økning i smitte: – Den tredje bølgen har truffet kommunen veldig hardt

75 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. For 70 av tilfellene er smitteveien kjent, mens den foreløpig er ukjent for de siste fem.

Flere av dagens smittetilfeller berører skoler i Drammen kommune. Ved både Øren skole, Åskollen skole, Rødskog skole, Gulskogen skole, Fjell skole og Åssiden videregående skole er det påvist smitte, og både elever og lærere settes i karantene. Ved Fjell skole er det også påvist ett smittetilfelle som medfører forlenget karantene for elever og lærere som allerede sitter i karantene.

Dagens smittetall er det nest høyeste som er rapportert fra Drammen kommune noen gang under pandemien. Bare sist tirsdag er det blitt rapportert et høyere tall enn dagens 75 nye tilfeller.

- Den tredje smittebølgen har truffet Drammen kommune veldig hardt. Vi registrerer nå flere smittetilfeller for den foregående toukersperioden enn vi gjorde på noe tidspunkt under den forrige smittebølgen i oktober og november, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

– Nærkontakter må reduseres

Kommunen publiserer daglig informasjon om smittesituasjonen og råd fra både kommuneoverlegen og smittevernoverlegen, og mye aktuell informasjon om pandemien er tilgjengelig på kommunens nettside og i sosiale medier. I tillegg er lokale medier viktige informasjonskanaler ut til innbyggerne.

- Likevel er det altså noen som ikke får med seg denne informasjonen. Det må vi ta på alvor. Hvis hver og én av oss kan være den gode og hjelpsomme naboen, så kan vi nå enda lenger ut med informasjonen enn det vi klarer gjennom kommunens kanaler og mediene. Vi har sikkert gjort feil alle sammen eller ikke fulgt smittevernreglene like godt som vi burde i alle sammenhenger, men med litt hjelp fra hverandre tror jeg det blir lettere å forstå og følge reglene og anbefalingene for oss alle, sier Monica Myrvold Berg.

Smittevernoverlege Einar Sagberg er bekymret over antallet nærkontakter en del personer fortsatt har. Beskjeden fra helsemyndighetene er klar. Sosial omgang må begrenses så mye som mulig.

- Det er dessverre ikke alle som har fått med seg denne anbefalingen eller som følger den. Jeg minner om det som ble sagt for et par dager siden, og denne beskjeden går til absolutt alle, uavhengig av alder. Antall nærkontakter må reduseres nå. I tillegg er det viktig å huske at den nasjonale anbefalingen om avstand nå er utvidet fra én til to meter. Det er mange som ikke bor i samme husstand, men som er altfor nær hverandre. Det er nok veldig lurt å holde bedre avstand til hverandre hvis man ønsker å unngå smittefare, sier smittevernoverlegen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 3267 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken