Gå til sidens hovedinnhold

Nye gårdsnumre fra nyttår

Artikkelen er over 1 år gammel

Alle i Nedre Eiker og Svelvik, samt noen i Drammen, som har en eiendom får nytt gårdsnummer fra nyttår. Men slapp av; du trenger ikke å gjøre noe.

(Drammens Tidende)

NYE DRAMMEN: Alle eiendommer i Norge er registrert med et gårds- og bruksnummer i det nasjonale eiendomsregisteret. I forbindelse med kommunesammenslåingen vil alle gårdsnumrene i Nedre Eiker og Svelvik bli endret. Det samme gjelder noen gårdsnumre i Drammen.

Offentlige registre oppdateres automatisk, opplyser Nye Drammen kommune på nettsiden sin.

Den enkelte som får endret gårdsnummeret på eiendommen sin må altså ikke tenke på å gi beskjed om det til folkeregisteret, enhetsregisteret, Nav og andre. Du som eier trenger altså ikke å foreta deg noe.

Det er ikke bare i drammensdistriktet kommuner slås sammen fra nyttår. Det gjør også en rekke andre kommuner og fylker når kommune- og regionreformen trår i kraft fra 1. januar 2020.

I realiteten skal 3,6 millioner innbyggere flyttes digitalt, og for å redusere risikoen og sikre kvalitet stenges eiendomsregisteret og grunnboka midlertidig i siste halvdel av desember.

Du kan bli berørt hvis du for eksempel skal kjøpe eller selge eiendom.

Her kan du lese mer om stengingen og hvilke datoer som gjelder.

– Merk deg datoene for stenging. Planlegg høsten og vær tidlig ute, lyder oppfordringen fra Nye Drammen kommune.

LES OGSÅ: Rungende ja til Per Syvertsens vei

Kommunesammenslåing betyr også at noen får ny adresse. Når veier har samme navn, må veier døpes om. I Nye Drammen har 91 veier fått nytt navn. Det innebærer at 1.248 adresser i Nye Drammen er endret.

Kommentarer til denne saken