Enebolig i Svelvik ubeboelig etter kraftig brann

En enebolig på Mariås i Svelvik fikk omfattende skader da det brøt ut kraftig brann torsdag ettermiddag. Beboerne var heldigvis borte da brannen startet.

DEL

(Drammens Tidende) SVELVIK: Meldingen kom inn til nødetatene klokken 15.12. Ifølge innringeren kom det svart røyk opp fra huset, som ligger i Mårstien.

Da brannvesenet kom fram til stedet var det kun snakk om en ulmebrann. Kort tid etter utviklet det seg til en kraftig brann, og svart røyk kom ut fra både vinduer og dører.

Hele nabolaget ble også fylt med svart røyk, noe som gjorde at naboer ble bedt om å lukke vinduer og holde seg innendørs.

Samtidig hadde ikke nødetatene kontroll på beboerne. Heldigvis fikk politiet kontakt med dem etterhvert. Det viste seg at beboerne var borte da brannen brøt ut.

Klokken 16.30 kunne brannvesenet konstatere at de hadde kontroll på brannen. Ingen personer ble funnet inne i huset etter røykdykkersøk.

– Deler av første etasje er utbrent og ubeboelig. Vi vil drive med etterslukk en stund fremover og passe på at det ikke blusser opp igjen, sier innsatsleder Irene Horgen i brannvesenet. De hadde 15 mannskaper i innsats på stedet.

Trolig har brannen startet i første etasje. Årsaken er foreløpig ukjent, ifølge innsatsleder Geir Bodahl i politiet.

LES OGSÅ: Politimann Christer hadde hjemmekontor da nabohuset begynte å brenne

– Blir varmere og varmere

En nabo hjalp de første nødetatene som ankom stedet. Han sto på terrassen mens brannvesenet jobbet med å legge ut slanger for å starte slukking.

– Det blir varmere og varmere. Vinduene sprekker opp fra innsiden. Det bråker noe jævlig. Det buldrer i hele huset, ropte han ut til brannmannskapene.

Datter oppdaget brannen

En annen nabo, som meldte fra til nødetatene, sier hun var inne da hun kjente lukten av bål.

– Det var datteren min som sa: «Se mamma, det kommer røyk fra taket», forteller hun.

Geir Bodahl, innsatsleder i politiet (til venstre)

Geir Bodahl, innsatsleder i politiet (til venstre) Foto:


Artikkeltags