Mann med øks stakk av fra politikontroll

Her blir mannen geleidet inn i politibilen.

Her blir mannen geleidet inn i politibilen. Foto:

En mann i 30-årene stakk av fra en politikontroll på Svelvikveien torsdag. Med seg tok han en øks. Det utløste en stor væpnet aksjon mellom Drammen og Svelvik.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: Mannen ble vinket inn og stoppet etter en laserkontroll i 10-tiden. Han var imidlertid lite interessert i å snakke med politiet og stakk derfor av til fots.

Med seg tok han en øks.

Politiet besluttet derfor å bevæpnet seg i jakten på mannen, som foregikk mellom Drammen og Svelvik i nærmere en time.

Beboere og ansatte ved bedrifter i området ble bedt om å holde seg inne og låse dørene. Svelvikveien ble også stengt som følge av aksjonen. Også her ble bilistene bedt om å låse dørene.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Politiet bevæpnet seg i jakten på mannen.

Politiet bevæpnet seg i jakten på mannen. Foto:

Kjenning av politiet

Politiet sier til Drammens Tidende at mannen aldri truet noen med øksen. Men fordi den potensielt kunne gjort stor skade, tok politiet ingen sjanser.

I 11-tiden fikk politiet kontroll på mannen, som er i 30-årene. Han er en kjenning av politiet. Bakgrunnen for at han ønsket å unndra seg kontroll, er foreløpig ukjent. Det er heller ikke kjent om øksen lå i mannens bil.

Ifølge innsatsleder Kjetil Solheim i politiet foregikk pågripelsen uten dramatikk. Mannen ble innbrakt til arresten for avhør.

Årsaken til at mannen ble stanset i laserkontrollen, er at han ble målt til 76 km/t i 50-sonen. Mannen ble fotgjenger etter råkjøringen.

Svelvikveien ble stengt som følge av den væpnede aksjonen torsdag.

Svelvikveien ble stengt som følge av den væpnede aksjonen torsdag. Foto:

LES OGSÅ: Sjekk hvor lynet slo ned i natt

Artikkeltags