12 000 kroner i gave

BIDRAG: Tirsdag var Svelvik Kiwanis på besøk i Strømmenstua, og de hadde med seg en sjekk på 12 000 kroner, og lurte på om det var noe mer de trengte foran neste år

BIDRAG: Tirsdag var Svelvik Kiwanis på besøk i Strømmenstua, og de hadde med seg en sjekk på 12 000 kroner, og lurte på om det var noe mer de trengte foran neste år

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Psykisk helse er noe vi alle har, og som den fysiske helsen er den heller ikke alltid på topp. I flere år har Svelvik Kiwanis bidratt med midler, og på tirsdag kom det nok en sjekk

DEL

I flere år har Svelvik Kiwanis bidratt med midler til Strømmenstua dagsenter på Fabrikkjordet. Strømmenstua er en del av tilbudet til psykisk helsetjeneste og rusomsorgen i Svelvik, og de holder åpent mandag, tirsdag og onsdag fra 10- 15.

12 000 koner i gave

– I dag har vi med en større sjekk på 12 000 kroner, og som vi gir til hele den psykisk helsetjeneste i Svelvik. Så skal vi etterpå i dag sette oss ned sammen med psykisk helsetjeneste, og brukere av Strømmenstua for å diskutere litt mer rundt hva de skulle trenge til neste gang. Nå er vi på vei inn i nytt budsjettår i Kiwanis, og har friske midler å dele ut, forteller Lisbeth Bøgeberg Hansen i Svelvik Kiwanis.

Opplevelser

– Vi setter oss ned sammen med brukerne for å diskutere hva midlene vi har fått skal gå til, og hvilke ønsker de har forteller Marianne Stobbe psykisk helsetjeneste.

Midlene Svelvik Kiwanis tidligere har gitt til dagsenteret, har blant annet gått til en dagstur til Blaafarveværket og koboltgruvene i Modum, hvor de leide inn en minibuss. De har også hatt en intimkonsert på Strømmenstua dagsenter.

Senke terskelen

– Nå skal vi kanskje se litt mer lokalt, for man behøver ikke reise langt for å skape opplevelser. Det er flere som har ønsket seg en aften med Den Gode Hensigt, og kanskje vi kan slå det sammen med en bedre middag for å skape gode opplevelser sammen. Og samtidig ha det nært nok til at man føler man kan mestre det, uten å bekymre seg foran en lang bussreise og være langt hjemmefra, og det er mange flotte lokale kulturarrangement, forklarer Margrethe Greiner fagleder i psykisk helsetjeneste Svelvik.

– Her på Strømmenstua er det kanskje mest tilrettelagt for damer, hvor de sitter og har sine håndarbeider og snakker sammen. Men vi har også tanker om å etablere en egen gruppe mer rettet mot menn, og midlene vi får skal fordeles på alle våre brukere runder Margrethe Greiner av.

Her er et dikt skrevet av en av brukere av Strømmenstua dagsenter.

Ord til ettertanke

Jeg sitter alene en stille kveld, og tenker så mye på ve og på vel.

Hva er det som skjer med samfunnet vårt!?

Som nå har blitt så kaldt og så vått!

Vi stresser, vi maser vi får ikke nok! Av flotte ting til hjemmet vårt!

De myke verdier bare forsvinner, det er visst bare barndomsminner.

For før i tiden da jeg vokste opp da jublet og sang vi i samme flokk!

Tok vare på hverandre i glede og sorg og følte vi hadde en så ”fast” en borg.

Jeg er redd jeg er skremt over tiden vår, slik går det bare år etter år.

Når skal vi begynne å våkne opp?

Og igjen bli en samlet flokk!

Aud Bergli Berger

Artikkeltags