Norgips tegnet avtale

NORGIPS: På bildet er Heidi Warp flankert av Jens Boluri fra Fønix i Sande og Vigdis Gutterud fra Enter Kompetanse i Drammen.

NORGIPS: På bildet er Heidi Warp flankert av Jens Boluri fra Fønix i Sande og Vigdis Gutterud fra Enter Kompetanse i Drammen.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Norgips i Svelvik har tegnet Ringer i Vannet avtale med Enter Kompetanse i Drammen og Fønix i nordre Vestfold.

DEL

De er en bedrift i vekst, og har en klar og strukturert policy på hvordan ledelse og ansatte spiller på lag for å få til en god utvikling av bedriften. De har de siste årene lagt stor vekt på HR arbeidet i bedriften, og er bevist på at alle skal arbeide med oppgaver de mestrer og trives med. De har derfor latt de ansatte selv få finne sin rette plass, og sågar latt nyansatte Elmir Kulenovic, som kom fra tiltak hos A-I bedriften Fønix, skape sin egen arbeidsplass på tilbehørslageret i bedriften. De så raskt at han hadde kompetanse, erfaring og kreativitet, og lot ham få utvikle system og rutiner på lageret til beste for alle.

LES OGSÅ: Nattbuss i førjulstida

Bedriften har integrert IA arbeidet i hele organisasjonen på en imponerende måte, og arbeidsinkluderingstanken er fremtredende i alt de foretar seg. For dem ble en avtale med Ringer i Vannet en naturlig fortsettelse av dette arbeidet. De legger stor vekt på kompetanseutvikling blant de ansatte og er godkjent lærebedrift innenfor prosess, produksjonsteknikk, logistikk, mekanikk og EL. De jobber også med å bli godkjent innenfor kontorfag.

De har det siste året hatt 8 personer i arbeidspraksis fra Arbeids- og inkluderingsbedrifter, hvorav 5 av disse har fått ansettelser.

To sentrale personer i IA arbeidet i bedriften er Heidi Warp og Paulina Slabon, som begge arbeider i en aktiv og kompetent HR avdeling, sier at de ansatte har et eierskap til bedriften som er helt unikt. De ønsker at alle skal lykkes, og har dette som en ledesnor i HR arbeidet.

Ringer i Vannet diplom

Nå har de også mottatt en svært velfortjent RiV diplom for sine siste to ansettelser. I og med at Norgips ligger helt nord i Vestfold, er det naturlig for dem også å se Buskerud som et naturlig marked å hente arbeidskraft fra. De har derfor et strålende samarbeid med AI-bedriftene Fønix i Sande og Enter Kompetanse fra Drammen. Nå har de gitt arbeid til Elmir Kulenovic og Ohran Taran, en fra hver av disse bedriftene. De nyansatte kan ikke få skrytt nok av hvordan de har blitt mottatt hos Norgips.

Heidi Warp, som er HR-prosjektansvarlig hos Norgips, sier at «den gleden det er å se hva det betyr for dem som får jobb, er virkelig stort for oss». Norgips legger sin sjel ned i, at de som kommer inn i arbeidspraksis, allerede fra første time skal føle de er en del av bedriften, bli ivaretatt og føle trygghet i situasjonen.

I bedriften er de fantastisk flinke til å se hver enkelt medarbeider, og inkluderingstanken er integrert i alle som jobber der. De er helt i toppsjiktet når det gjelder å ta samfunnsansvar, og de «leser CV-er på en annen måte».

De legger stor vekt på å ruste mennesker til å kunne takle en arbeidssituasjon ved å trene dem opp gjennom arbeidspraksis. De leser hver enkelt kandidat, og lar dem jobbe med det de virkelig kan, samt at de lærer dem opp i flere avdelinger, slik at de har en større mulighet til å tre inn i eventuelle ledige stillinger.

Heidi Warp er veldig klar på at Ringer i Vannet metodikken gir dem kandidater på høyeste nivå, med sterk motivasjon og ønske om å jobbe. «Vi får ansatte som er skrudd sammen på en god måte», sier hun.

Artikkeltags