Fossekleiva kultursenter og Berger museum har doblet besøkstallene sine

Daglig leder Franzisca Aarflot er begeistret for Fossekleivas utvikling.

Daglig leder Franzisca Aarflot er begeistret for Fossekleivas utvikling. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Over 11.000 tok turen til kultursenteret og museet i 2017.

DEL

– Etter et år med høy aktivitet, både byggeprosjekt og svært mange arrangementer, er det en stor glede å se tallene som viser at mer enn dobbelt så mange har funnet veien til Fossekleiva, sammenlignet med i fjor, skriver daglig leder Franzisca Aarflot.

Blant årets høydepunktene trekker hun fram «Buicken» (Saabye Christensen, Reiersrud m.fl.), sommerens sanserom for barn, åpningen av Kunst rett vest, Pickled Image og «Coulrophobia» under Figur i Fossekleiva og Mørketidsfest.

Fossekleiva kultursenter og Berger museum satte også i gang ny produksjon av Bergerpledd, og Café Jebsen har fått nye drivere.

LES OGSÅ: Skal utsmykke Kirkestua med lokal historie fra Berger, men trenger din hjelp

Lurer du på hva som har skjedd på kultursenteret og museet i år?

  • Sesongen åpnet 17.juni med utstillingen “Produksjon!” – stedsspesifikke verk innen et bredt genrespekter, kuratert av kultursenteret. I utstillingen ble det holdt en rekke konserter og artist talks, samt kunstverksteder for barn – Fossekleiva for kids.
  • KunstCamp for unge, nordiske kunstnere mellom 18 og 25 år ble avholdt for andre året på rad i august, med deltakere fra Danmark og Norge.
  • Fossekleiva kultursenter var vertskap for årets fellesutstilling Kunst rett vest, der mange kunstnere hadde latt seg inspirere av lokal historie og natur. Utstillingen inkluderte bl.a. 14 stedsspesifikke uteverk. Svelvik kommune har kjøpt inn ett av disse.
  • Figur i Fossekleiva (FiF) – internasjonal figurteaterfestival, ble avholdt for andre gang i oktober, med en rekke forestillinger for både barn og voksne.
  • Novemberprosjektet var årets nyskaping og vil bli en årlig begivenhet. I år var det temaet Gjenbruk som ble belyst gjennom utstillinger, foredrag, forestilling, verksteder og opplevelser.
  • Fossekleiva kultursenter, Berger museum og lokale kunstnere gikk sammen om å ta opp igjen den tidligere tradisjonen med Mørketidsfest siste søndag i November – noe som var svært populært.

Artikkeltags