Et snev av mistillit til kommunestyret

«Det er mulig med alternativer og kompromisser fram til en faktisk finner ut om byhuset blir den braksuksessen som mange vil ha det til i dag», skriver Ungdommens kommunestyre i dette leserinnlegget om byhuset og møtestedet Undergrunnen, for ungdom på Samfunnshuset.

«Det er mulig med alternativer og kompromisser fram til en faktisk finner ut om byhuset blir den braksuksessen som mange vil ha det til i dag», skriver Ungdommens kommunestyre i dette leserinnlegget om byhuset og møtestedet Undergrunnen, for ungdom på Samfunnshuset. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meninger

Får kommunestyret det som de vil, skal byhuset bli det nye svaret på alt av kulturelle tilbud. Vi i Ungdommens kommunestyre har hatt som hjertesak å kunne tilby Undergrunnen i kjelleren til Samfunnshuset som et alternativt tilbud til alle ungdommer i Svelvik som ønsker et sted å være, og bare det.

Til tross for bare et middels godt oppmøte har foretaket utviklet seg og sitt tilbud gjennom de siste årene, og har i dag en rekke tilbud for ungdom som for eksempel biljard, bordtennis, LAN, leie av lokalet for filmkveld/bursdag, et veldig godt lydanlegg, kjøkken og mye mer.

Likevel er det nå planer om å selge samfunnshuset og lage en ny ungdomsklubb i byhuset. Det er vi i Ungdommens kommunestyre sterkt imot. Vi har hatt Undergrunnen som kjernesak siden oppstarten av UKS i 2015, og har da blant annet fått kartlagt bruken av lokalet, spurt hva barn og ungdom vil ha der (og ellers i Svelvik), promotert og informert om tilbudet, og har representanter derfra i vårt eget styre.

Det finnes allerede et tilbud med dørene åpne og folk på jobb, og så tenker man å selge unna samfunnshuset for å sette i gang et nytt tilbud, hvor man ikke ennå vet om eller hvordan ungdom skal bruke det?

Ungdom skal ikke trenge å bekymre seg for at foreldre, besteforeldre og småbarn skal ødelegge opplevelsen deres på en ungdomsklubb.

I rapporten om Byhuset står det at bygget skal være «Et sted der Svelviks borgere kan møtes på tvers av generasjoner – og et sted der brukergruppene kan være atskilt fra hverandre – enten de kommer alene eller sammen». Alt dette høres vel og bra ut, men tar man en kikk på side 11 i rapporten finner man ut at «Ungdomsklubben» skal reservere rommet og tilby klubbaktiviteter tre dager i uken for ulike aldre. Da mister byhuset kontakt med det tilbudet som mange ungdom ønsker, hvor man kan komme å gå litt som man selv vil, samt ha muligheten til å booke hele lokalet for en kveld. Dette er noe man har diskutert, og med enkle grep kan få til på Undergrunnen.

I Svelviksposten står det at vi i UKS skal bli spurt om saken. Det er fint, men likevel har det begynt å bre seg et snev av mistillit til kommunestyret hos UKS etter å ha blitt spurt gang på gang om hva vi mener, og alt har kokt ned til et ord eller to i en rapport, eller ikke blitt noe av i det hele tatt.

Det virker som om byhuset skal erstatte mange funksjoner og tilbud i samfunnet, og med det stiller nærmest uoppnåelige krav til ett enkelt hus.

Det er som korpsleder Åsmund Berg Nilsen sier til Svelviksposten – det er mulig med alternativer og kompromisser fram til en faktisk finner ut om byhuset blir den braksuksessen som mange vil ha det til i dag.

Vi har noen få veletablerte ordninger allerede, og det å selge skinnet før bjørnen er skutt har aldri vært noen vinnertaktikk i Svelvik kommune.

LES ALT OM BYHUSET HER

Ønsker byhus ved Kinogården og SBV

Planlegger å selge samfunnshuset for å finansiere byhuset

Foreslår dobbelt så dyrt byhus – men vet ikke hvordan det skal finansieres

– Hvis man ikke vil ha matbutikk i sentrum, er dette rett måte å gjøre det på

– Vi tenker hvert fall ikke «ikke ta fra oss huset vårt» 

Artikkeltags