Gå til sidens hovedinnhold

2017 starter med oppholdsvær og minusgrader

Artikkelen er over 4 år gammel

Spent på hvordan været blir nyttårsaften? – Lurt å kle seg godt når du skal ut og se rakettene, er rådet fra meteorologene.

(Drammens Tidende)

DRAMMENSREGIONEN: – Det ser lovende ut nyttårsaften, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss ved Meteorologisk institutt.

I det ligger det forventninger om at det blir oppholdsvær, rolige vindforhold og temperaturer ned mot minusgrader når inngangen til 2017 markeres med rakettsmell på himmelen lørdag.

Om det blir stjerneklart er heller uvisst.

– Dersom det blir skyer, vil de ligge så høyt at det ikke vil by på problemer for å se rakettene i hvert fall, sier Gislefoss.

– Det er kjekt med varmt tøy når du skal ut på kvelden, og husk vernebriller, legger han til.

LES OGSÅ: Advarer mot ulovlig fyrverkeri

Kaldere start på 2017

I de nærmeste dagene vil det være perioder med sol og stigende temperaturer. Fredag kan det bli opp mot fem plussgrader på dagtid. Minusgradene kommer med det nye året.

– Det blir kaldere framover, og mulighetene for snø er til stede, det er langt fra at vi kan slå fast at den kommer, men fra midten av neste uke kan det komme snø, sier Gislefoss.

LES OGSÅ: Nyttårsfeiring på Holmennokken

Nordavind

Årsaken til endringen av temperaturen er at det er lite skyer på himmelen, da synker temperaturene.

– Vi vil også få litt mer trekk fra nord i 2017, da faller temperaturene, fordi det er der luften kommer fra som styrer temperaturene, og det er kaldere i nord, sier Gislefoss.

LES OGSÅ: Dette er ikke et godt tegn

Advarsel fra brannvesenet

Brannvesenet minner om at det kun er lov til å sende opp fyrverkeri mellom klokken 18 og 02 på nyttårsaften.

– Fyrverkeri skal ikke ha brannbart nedfall, men vi vil minne folk om å vise aktsomhet og at det ikke er lov til å sende opp fyrverkeri i brannfarlige omgivelser, sier Irene Horgen, overingeniør i Drammensregionens brannvesen IKS.

LES OGSÅ: Familien våknet av et voldsomt brak

Kommentarer til denne saken