Karen Tone Børsum blir direktør for utdanning

TOPPFOLK: Fem personer er nå ansatt i direktørstillinger i nye Drammen. F.v. Siri M. Skøyen, Karen Tone Børsum, Trond Julin, Elisabeth Enger (prosjektrådmann), Hege T. Rokke og Kirsti Aas Olsen.

TOPPFOLK: Fem personer er nå ansatt i direktørstillinger i nye Drammen. F.v. Siri M. Skøyen, Karen Tone Børsum, Trond Julin, Elisabeth Enger (prosjektrådmann), Hege T. Rokke og Kirsti Aas Olsen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kommunalsjef for oppvekst og utdanning i Svelvik, Karen Tone Børsum, blir en del av rådmannens stab i den nye kommunen.

DEL

Når nye Drammen kommune blir en realitet i 2020, vil det være med et redusert antall toppledere fra de tre kommunene som slås sammen. Som Drammens Tidende meldte tidligere i august,var det 15 toppledere som kjempet om åtte direktørjobber i den nye kommunen.

Nå er det klart hvem som ansettes, og en svelviking er blant de utvalgte. Karen Tone Børsum blir ny direktør for utdanning når kommunene slås sammen.

Hun vil komme fra jobben som kommunalsjef for oppvekst og utdanningstjenester i Svelvik kommune.

Saken fortsetter under bildet.

I rådmannens stab

Torsdag ble det kjent at det er gjort fire ansettelser i tillegg til Børsum. De andre nyansatte er Siri M. Skøien (Nedre Eiker), Trond Julin (Drammen), Hege T. Rokke (Nedre Eiker) og Kirsti Aas Olsen (Drammen).

– Jeg er svært glad for å ha fått med meg disse fem på laget. De representerer kunnskap og erfaring som blir svært viktig i det videre arbeidet med å bygge den nye kommunen, sier prosjektrådmann Elisabeth Enger i en pressemelding.

De nye direktørene forventes å gå inn i prosjekttemaet på heltid i løpet av kort tid, for å bidra i arbeidet med etableringen av den nye kommunen.

Tre ansettelser igjen

Børsum vil i likhet med sju andre toppledere bli ansatt i rådmannens gruppe. Det er Elisabeth Enger (59) som er ansatt som prosjektrådmann, og hun vil gå over i stillingen som rådmann når den nye kommunen etableres 1. januar 2020.

I pressemeldingen fra kommunen kommer det fram at de tre gjenværende toppjobbene nå vil bli utlyst eksternt. Det er snakk om direktørstillingene innen utvikling og digitalisering, by- og stedsutvikling og kultur, samt arbeid og inkludering.

Ifølge Drammens Tidende måtte de som var interessert i en av direktørstillingene, gå gjennom en ordinær rekrutteringsprosess drevet av et konsulentfirma, og Elisabeth Enger uttalte tidligere i august at hun ville ha hele ledergruppen på plass i midten av oktober.

Med ny organisasjonsstruktur må noen vike, og 15 toppledere i dagens tre kommuner kjempet om åtte jobber. De andre lederne var Ulf Kareliusson, Dagny Nordal Pettersen, Eirin Bråten Nygård, Siri Sørensen, Eva Milde og Bertil Horvli.

Disse er ikke aktuelle til de gjenværende stillingene.

– Nei, det er de ikke. De har hatt muligheten til å si at de ville bli vurdert til en av stillingene, og det er heller ikke alle som har villet, sier prosjektrådmann Elisabeth Enger til Svelviksposten.

Alle kan søke

Blant de som nå er ansatt er det kun Børsum som har tilhørighet i Svelvik, mens både Drammen og Nedre Eiker er representert med to personer.

Det betyr ikke nødvendigvis at neste runde med ansettelser vil innbefatte flere svelvikinger.

Ifølge prosjektrådmann Enger blir det ikke noe særskilt fokus på geografisk spredning når jakten på direktører skal gjøres eksternt.

–  Når vi nå utlyser eksternt, kan folk søke fra de tre kommunene, men også fra helt andre steder i landet. Ser man på bildet kan det tenkes at vi kanskje burde se litt på kjønnsbalansen, men vi kommer ikke til å ha fokus på den geografiske spredningen, sier Enger til Svelviksposten.

Artikkeltags