På lørdag formiddag og til ettermiddagen den 12. august legges det igjen opp til en flott markedsgate i Svelvik med yrende liv. Mange tusen mennesker besøker den store markedsdagen, og har vært blant de mest populære for utstillere de senere år. Hovedarrangørens telter og scene ligger i Storgata for å skape en fin blanding av salg og underholdning.

Klovn og vennskapsby

I år blir det ekstra moro for barna med ansiktsmalere og mingleklovner skriver Svelvik musikkorps. Hos klovnen Do Re Mi og miniklovnene Mia og Selma kan du få ansiktsmaling mellom kl. 10.30 og 14.30. De vil befinne seg i Storgata. I tillegg treffer du Mingleklovnene Cathrine og Tonetten.

Du kan også treffe figurene fra Vennebyen i Storgata.

LES OGSÅ: Vinnere av helgepass

Marked for stor og liten

I markedsgata finnes ellers masse også for de store – butikkene flytter ut, det er salg av masse forskjellig god og velsmakende mat, både retter og varer og godis i alle farger og smaker, miniloppemarkeder, veteranbiler og rallybiler, foreninger og lag står tett i tett langs hele Storgata. Kom og opplev livet, eller kanskje du vil stille med egen stand?

LES OGSÅ: Traff på 196 av 200

Unge kremmere søkes

Det er Terje Dyve i arrangementskomiteen til Svelvik musikkorps som er sjef for markedsgata. De ønsker svært gjerne at unge kremmere i Svelvik blir med og lager liv markedsgata.

Har du vokst ut av dine leker, og kan tenke deg å prøve å bytte det mot klingende mynt, ta kontakt med Terje Dyve på telefon 915 87 105, eller epost gata@svelvikdagene.com for mer informasjon om hvor du kan sette opp en salgsbod.

Lokale lag og foreninger som og kun vil ha en informasjonsstand for å informere om sine tilbud, får det gratis. Salgsboder må man betale for.

Dette er ikke lov

Etter pålegg fra lensmann i Svelvik, Astri Johanne Holm, er det nedlagt et forbud mot å selge Softgun (og kuler) og sprayboks som skyter farget tråd under Svelvikdagene.

Les også

Svelvikdagene og de bak