De skulle motta sine synlige bevis på at de har fullført kompetansebeviset med glans, og en av de havnet også på nyhetssendingen til NRK. En stolt Benedicte Holtan Wessel forklarte om hva jobben ved Svelvik Produkter betyr for henne.

Industrimontasje

Stian Lindtveit kunne også motta sitt kompetansebevis samme dag. De jobber begge på VTA på Svelvik produkter, og de har begge gått på Valdres folkehøyskole, men de har studert forskjellige fag. Stian Lindtveit har studert innenfor faget industrimontasje og kunne motta kompetansebeviset noe på overtid ,
– Men ikke mindre fortjent. Du har jobbet hard for dette og jeg er meget imponert, sa ordfører Jonn Gunnar Lislelid.
– Jeg er både stolt og glad for kompetansebeviset, og jeg gleder meg til å gå på jobb her i fruktavdelingen, hver morgen, sier Stian Lindtveit

Intervjuet av NRK

Benedicte Holtan Wessel har et sjeldent syndrom ATR 16. Det gjør at hun har lærevansker og klarer knapt å si et ord uten å fnise, rødme og stotre. Både hun og moren Anne Holtan var svært stolte da hun fikk kompetansebevis i logistikk.
– Det er morsomt å ha klart det. Jeg er stolt, men det er litt rart og, sier Benedicte H. Wessel.
Mye av årsaken til suksesshistorien tilegner hun arbeidsmiljøet. Over epler, bananer og kiwi kan hun snakke med vennene om det meste.
– Vi prater jo om frukten og hva som skal hvor, men det som er fint er at vi kan prate om litt andre ting også. Jeg trives veldig her, det har jeg gjort helt siden første dag, forteller hun.
Moren har kjempet i mange år for at datteren skulle få opplæring i et fag.
– Å være med å bidra i samfunnet er viktig for alle, å føle at man er til nytte. Sitte hjemme er ikke et alternativ. Etter at Benedicte startet hos Svelvik produkter i januar 2012, har selvtilliten skutt i været. Før hun fikk en jobb å gå til, var alternativet å være hjemme og motta støtte fra NAV. Det var helt uaktuelt, forteller Anne Holtan.
Like viktig, om ikke viktigere, enn selve jobben er det sosiale og vennskapene hun knytter.
– Her en det en blanding av alle typer mennesker. Det gjør at man har noe sosialt å gå til. Og hun har knyttet kontakter som hun også bruker på fritida, det er kanskje det aller viktigste, sier mor Anne Holtan. Ifølge artikkelen på NRK.no.